Sport

Serie A 17/18

Italija: Napoli protiv Milana došao do 11. pobjede u sezoni

Italija: Napoli protiv Milana došao do 11. pobjede u sezoni
© /Agenzia Aldo Liverani S.a.s.

Vodeći sastav talijanskog nogometnog prvenstva Napoli u susretu je 13. kola na svom San paolu svladao Milan sa 2-0 (1-0).

Kao i u prvom današnjem derbiju 13. kola Serie A i na San Paolu je domaćin upisao pobjedu 2:1. Napoli je nadigrao Milan, peti put u posljednjih šest međusobnih ogleda, i došao do 11. pobjede u ovoj sezoni talijanskog prvenstva.

Od prve minute domaći su nogometaši dominirali, ali slabi pokušaji Napolijevih napadača i raspoloženi Donnarumma sačuvali su mrežu Milana netaknutom sve do 33. minute kada je iz poprilično kontroverzne situacije poveo Napoli.

Kontroverzu je zapravo izazvao glavni sudac Doveri na sugestiju svog pomoćnika. Jorginho je lijepo uposlio Insignea, ovaj izbjegao zaleđe i poentirao, ali linijski je sudac signalizirao zaleđe, a Doveri, barem se tako činilo, prekinuo igru nekoliko trenutaka prije nego je lopta ušla u mrežu.

Konzultirao se glavni sudac s VAR-om i ipak donio ispravnu odluku i priznao pogodak Napolija. Bio je to šesti gol Insignea u deset prvenstvenih dvoboja protiv Milana.

Koliko je Napoli bio bolji u prvom poluvremenu govori i podatak kako je Milan postao tek druga momčad u ovoj sezoni Serie A koja u prvih 45 minuta niti jednom nije dotaknula loptu u protivničkom šesnaestercu. Prva momčad kojoj je to "uspjelo" je slabašni Benevento.

Mogao je Insigne povisiti na 2:0, ali je loptom zatresao samo okvir gola, a kako bi prvih 45 minuta ostane u još gorem sjećanju za goste ozlijedio se Suso.

Počeo je u nastavku Milan više kontrolirati loptu, ali bila je to jalova inicijativa koju su drugim pogotkom kaznili domaći nogometaši. Ovog je puta asistent bio Mertens, Zielinski je milimetarski precizno izbjegao zaleđe i po drugi put poslao loptu iza Donnarumminih leđa.

Tek u sučevom dodatku Romagnoli je krasno iz voleja s 25 metara smanjio na 2:1, ali bilo je prekasno.

Nikola Kalinić odigrao je svih 90 minuta kod gostiju dok je Marko Rog u igru ušao u 78. minuti umjesto Callejona.


Reci što misliš!