Sport

košarka, A1 liga žene

Košarkašice Zadra razbile Dubrovkinje, nakon šest godina povratak Lucije Perice

Košarkašice Zadra razbile Dubrovkinje, nakon šest godina povratak Lucije Perice

Košarkašice Zadra u subotu su pred svojom publikom maestralnom igrom u susretu 7. Kola Prve hrvatskee lige za žene rezultatom 75-53 svladale jednu od najboljih momčadi ovog natjecanja, dubrovačku Ragusu.

Ekipu koja na gostujućim terenima ove sezone postiže gotovo 70 koševa po utakmici i koja u svojim redovima ima strašne strijelce poput Ine Marin i Karle Kalajžić, Zadranke su uspjele limitirati na teko nešto više od 50 poena i može se reći kako upravo u tom segmentu i leži ključ ove vrlo vrijedne pobjede.

Naravno uz sjajnu igru u napadu prvenstveno Ane Vrsaljko koja je bila najefikasnija na jučerašnjoj utakmici, ali i pucački vrlo raspoloženih Marije Šolić, Nike Jelenković te Nine Krstić i Lucije Perice.

A upravo je Lucija jučer izgledala posebno zadovoljno. Kako i ne bi kad je u svojoj prvoj službenoj utakmici nakon čak šest godina stanke odigrala sjajnu utakmicu i led probila s velikih 13 poena.

Desetka na leđima, obrambeni niski stav, pogled naizgled hladan, a ruka i dalje vatrena. Dojam koji je Lucija ostavila nakon nekoliko minuta povratničkog debija. Koji je bio sve same ne lagan.

„Pa prije svega moram reći kako sam se nakon šest godina izbivanja i aktivne košarke uz veliku muku uspjela vratiti. Prethodne dvije utakmice bila sam u sastavu no nisam zaigrala. Ovaj protekli tjedan sam stvarno dobro radila na treninzima i trenerica je odlučila poslati me danas na parket. Prošlo je odlično, a nadam se da će u sljedećima biti još samo bolje.“  

Kakav je osjećaj opet igrati prvenstvene utakmice?

„Pa osjećaj je nikad bolji. Sad mi se čini da stvarno igram sa srcem. Ma super!“

Publika Vas je lijepo pozdravila. Praktički proživljavala s Vama svaki potez.

„Pa naši navijači su zaista sjajni. Oni nas prate već dugi niz godina i praktički žive s ovom ekipom tako da znaju gotovo svaki detalj mog života i treninga i znaju koliko mi ovo znači. Hvala im svima na podršci.“

Neki bi nakon šest godina stanke počeli razmišljati i o sportskoj mirovini, a Vi upravo suprotno. Kako Vam padaju treninzi?

„Treninzi mi dođu kao ispušni ventil nakon dana provedenog na poslu i nakon njih se osjećam super. Uspjela sam se dogovoriti s trenericom da ću uz posao sudjelovati koliko god budem mogla i zasad to funkcionira.“

Ove godine sastavila se jedna uistinu sjajna ekipa. Po Vašem mišljenju, za koje ste dosege spremne?

„Pa možda će zvučati malo bahato ali je se nadam da ćemo ove godine igrati u finalu doigravanja. Imamo super ekipicu i ja jednostavno ne priznajem nikakvo drugo razmišljanje osim nastupa u finalu. Takvo razmišljanje je po meni ispravno i sportski. Mislim da tako diše i ostatak ekipe i jedino na taj način možemo ostvariti neke rezultate“, za kraj će Lucija.

A nama preostaje tek da se s njom i složimo jer prema prikazanom na jučerašnjoj utakmici protiv jednog od favorita lige i ne može se donijeti neki drugi zaključak. Ovim putem Luciji i cijeloj ekipi poželjet ćemo sreću u nastavku sezone, a prvenstveno na teškom gostovanju idućeg vikenda u Požegi, piše Sport023.


Reci što misliš!