Sport

odbojka

Sjajne odbojkašice slavile na Višnjiku, momci poraženi u Rovinju

Sjajne odbojkašice slavile na Višnjiku, momci poraženi u Rovinju
Jure Perišić

Sjajnu utakmicu odigrale su odbojkašice Zadra koje su u 7. kolu Prve lige kod kuće s 3-0 u setovima pobijedile ekipu Đakova, dok su odbojkaši poraženi na gostovanju u Rovinju rezultatom 3-1.

Pobjeda odbojkašica je još i značajnija kada se zna kako su im Đakovčanke jučer  bile izravan konkurent u borbi za plasman među prve četiri ekipe koje će se u drugom dijelu natjecanja boriti za viši rang.

Od prvog se poena vidjelo kako su Zadranke u utakmicu ušle maksimalno koncentrirane i željne pobjede. A ona gotovo u nijednom trenu nije dolazila u pitanje. Jedino u čemu su gošće danas uspjele nadmašiti domaće igračice bio je prilično bogat i intonacijski vrlo točan repertoar motivacijskih pjesmica koje su rezervne igračice izvodile bez imalo rezerve  pri svakom servisu i prijemu svoje ekipe. Nažalost po njih, na parketu su ritam utakmici poenima udarale domaće igračice.

Naravno na zadovoljstvo njihovog trenera, Roberta Kresoje.

„Zadovoljstvo svakako postoji kad se pobijedi s 3-0 i kada se ostvari ovako jedna važna pobjeda. Sada smo se praktički preselili u gornji dom među četiri ekipe koje će se, ako nastavimo ovako, boriti za Superligu. Sada nam slijede tri još važnije utakmice i kada bi to uspjeli riješiti u našu korist to bi bilo sjajno.

Ukoliko budemo u tim utakmicama na ovoj razini onda smatram da bi mogli polučiti dobar rezultat. Definitivno smo podignuli igru i formu na jednu višu razinu što se vidjelo i na prošloj utakmici protiv Drenove gdje smo trebali uzeti sva tri boda. Sad trebamo jako odraditi ovih mjesec dana ispred nas i onda se kratko odmoriti i spremiti za doigravanje.“

Odbojkaši Zadra, pak, nisu bili niti na tragu odbojkašica te su u Rovinju u 8. kolu Prve  lige doživjeli i svoj četvrti poraz ove sezone. Domaća momčad na kraju je slavila s 3-1 u setovima. Zadrani su tako nakon šest odigranih utakmica ostali na četvrtom mjestu ljestvice sa 7 bodova. Rovinj je s 14 bodova na prvoj poziciji, drugi je Split s tri boda manje, dok treći Šibenik ima također 7 bodova kao i Zadar no ima i 2 utakmice manje.

Odbojkašice su također ostale na četvrtom mjestu no s ovom su pobjedom sada trećeplasiranoj ekipi Drenove približile na samo dva boda zaostatka, dok su Đakovo sada ostavile na petom mjestu sa šest bodova prednosti. U idućim susretima odbojkaši kod kuće dočekuju Trnje, dok odbojkašice gostuju u Splitu kod Brda, piše Sport023.

Rezultati

ŽOK ZADAR – ŽOK ĐAKOVO 3-0 (25-11, 25-16, 25-18)

OK ROVINJ – OK ZADAR 3-1 (25-14, 25-20, 31-33, 25-13)


Reci što misliš!