Sport

Povijesna rukometna utakmica u invalidskim kolicima reprezentacije Hrvatske i Italije

Povijesna rukometna utakmica u invalidskim kolicima reprezentacije Hrvatske i Italije

Najnovija dostignuća donijela su sve veći interes za rukomet u invalidskim kolicima, ne samo u Europi već i u cijelom svijetu. Stoga je Zagrebački rukometni savez u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom odlučio organizirati prvu i povijesnu utakmicu rukometa u invalidskim kolicima

"Ističemo kako je ovo izvrstan primjer da se još jednom dokaže kako sport-rukomet nije ograničen na dob, spol ili tjelesno stanje osobe. Smatramo kako je upravo rukomet sport za sve – bez granica", kazuju organizatori.

Reprezentaciji Hrvatske u invalidskim kolicima na ovoj će se povijesnoj utakmici priključiti i reprezentacija Italije.

"Navedenom utakmicom želi se pokrenuti aktivniji i prikladniji proces uključivanja u sport rukomet osoba s invaliditetom, te smatramo kako će ovaj sportski događaj pružiti dodatnu potporu klubovima kao i drugim sportovima da organiziraju slične sportske akcije. Organizacijom ove prve povijesne utakmice rukometa u kolicima stvara se inicijativa za stvaranje novih mjesta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom, posebno djece i mladih jer rukomet je proslavljeni sport u našoj zemlji i ovo je divna prilika da pokažemo da je dostupan svima, bez obzira na tjelesno stanje", istaknuo je ispred organizatora glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza, Kazimir Ilijaš.

Hrvatsku selekciju okupio je Dino Sokolović, najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom, koji je nakon strašne nesreće u kojoj je izgubio majku, dva brata i strinu, te obje noge upravo u sportu pronašao snagu za svjetliju budućnost, te je danas inspiracija svima.

Utakmica se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

"Uz samu utakmicu priredili smo i program koji će voditi televizijski voditelj Frano Ridjan, a uveličat će ga brojni prijatelji sporta i rukometa, te drugi uvaženi gosti iz političkog, javnog, kulturnog i sportskog života grada Zagreba i Republike Hrvatske", poručuju organizatori.

Utakmica će se održati u srijedu, 29. studenog 2017., s početkom u 17:00 u ŠD Trešnjevka, Veprinačka ulica 16., Zagreb.


Reci što misliš!