Sport

Košarka, HT Premijer liga

Cedevita rutinski savladala Jazine

Cedevita rutinski savladala Jazine
Bojan Bogdanić

Košarkaši Jazina i dalje ne znaju za pobjedu u košarkaškoj Premijer ligi. Večeras je u hramu košarke, očekivano, slavila favorizirana Cedevita s rezultatom 96-70

Žuta podmornica iznenađujuće je dobro otvorila susret i povela s čak 9-0 protiv zagrebačkog kluba zahvaljujući ubačajima Dražovića, De Woods i Bučaja. Domaći su se dobro držali sve do polovice druge četvrtine kada je višestruko skuplja i kvalitetnija Cedevita prvi put preuzela vodstvo (31-33) tricom Krušlina.

Igrači Nevena Plantaka još neko vrijeme pokušavali držati korak za državnim prvakom, no nažalost, sredinom treće dionice, Cedevita je otišla na dvoznamenkastu prednost i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Cedevitu je u pobjedi s 21 poenom predvodio William Cherry, a 19 je dodao Filip Krušlin. Marin Zrnić je odigrao odličnu utakmicu za Jazine postigavši 20 koševa, 16 je dodao Dino Butorac, a 14 Giovonne De Woods.

Napomenimo još kako je trener Plantak imao iznimno suženu rotaciju budući da zbog ozljede nisu igrali Sarajlija, Fodor i Gulam - sve redom važni igrači.

U sljedećem kolu Premijer lige žuta podmornica gostuje u Trnskom kod Zagreba 2. prosinca.


Reci što misliš!