Sport

nogometni mercato

Igrač Hajduka na meti West Hama?

Igrač Hajduka na meti West Hama?
Nel Pavletic/PIXSELL

Hamza Barry bi mogao biti jedan od najboljih poslova Hajduka. Gambijac je stigao za samo 250.000 eura, a sada bi ga West Ham platio gotovo 6 milijuna

David Moyes, novi menadžer West Hama, želi već u zimskom veznom roku dva vezna igrača i vlasnicima kluba navodno je dao papirić s dva imena. Ono Williama Carvalha, portugalskog A-reprezentativca iz Sportinga nije neočekivano. S njim je koketirao već i Bilić, ali Portugalci su tražili previše. Sad mu je cijena cca 25 milijuna eura i West Ham to može platiti.

No drugo ime koje spominje otočki tabloid The Sun za nas je - senzacija! Hamza Barry iz Hajduka navodno je također želja Moyesa, a The Sun piše da je reprezentativac Gambije na radaru i Evertona te Watforda.

Još je senzacionalnija cijena - ako je stvarno točno da je West Ham spreman iskrcati gotovo 6 milijuna eura za 23-godišnjega veznjaka, kojeg je Hajduk otkupio prošloga ljeta za samo 250.000 eura, onda bi Hamza mogao biti jedan od najisplativijih igrača u povijesti Hajduka jer bi mu se cijena za svega šest mjeseci više nego udvadesetostručila!

Hamza je u zadnjih godinu-godinu i pol jedan od najkonstantnijih igrača Hajduka, kod svih trenera igrao je u prvih 11 i vrijednost mu se po Transfermarktu popela na 1,5 milijuna eura. Ove sezone u HNL-u ima jedan gol i tri asistencije, a u karijeri je odigrao 13 utakmica za reprezentaciju Gambije, piše Goal.

West Ham se nalazi u prilično lošoj situaciji nakon odlaska Slavena Bilića, u nedjelju su izgubili od Watforda 2:0 i treći su odostraga sa svega devet bodova u 12 kola. Imaju najgoru obranu lige, primili su 25 golova u 12 utakmica, jedan više od Evertona i Crystal Palacea.


Reci što misliš!