Sport

Košarka, ABA Liga

Aramis Naglić: Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima

Aramis Naglić: Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima
Mate Krezić

Košarkaši Zadra nisu uspjeli u 9. kolu regionalne ABA lige kreirati veliko iznenađenje protiv Crvene Zvezde. Momčad Aramisa Naglića sjajno je parirala kvalitetnijem suparniku prvih dvadeset minuta utakmice, međutim treću dionicu susreta gosti su dobili s 20 koševa razlike, riješivši u najvećoj mjeri pitanje večerašnjeg pobjednika

Treneri jedne i druge momčadi na konferenciji za medije poslije utakmice iznijeli su svoje viđenje večerašnjeg susreta. Trener Zadrana nije imao previše toga za zamjeriti svojim momcima, presudila je na kraju veća individualna kvaliteta koju posjeduje momčad iz Beograda:

- Nije se lako nositi s atleticizmom i agresijom koju posjeduje suparnička momčad. To je momčad razine više, euroligaške kvalitete što se osjeti u svakom slučaju. Mi smo u prvo poluvrijeme odigrali jako dobro, iako smo i tada imali velikih problema s njihovom agresijom. No zbog našeg odličnog postotka šuta, korektne obrane i skok igre koja je funkcionirala u tom prvom dijelu utakmice, uspjeli smo više nego dobro parirati Zvezdi. Treća četvrtina je bila ključ, tu smo jednostavno pali a oni su uzeli što im se ponudilo. Možda nam tu fali trunčica više čvrstoće, bezobrazluka, snage da bi im mi mogli igrati takvu košarku. Ne mogu zaista ništa zamjeriti svojim igračima, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Žao mi je naravno što nismo pobijedili ili barem doveli završnicu utakmice u neizvjesnost ali protivnik je večeras jednostavno bio bolji. Čestitam im na pobjedi, kazao je na kraju Aramis Naglić.

S druge strane, trener Crvene Zvezde Dušan Alimpijević zadovoljan je igrom koju je njegova momčad prezentirala u drugom poluvremenu večerašnjeg susreta:

- Prije svega bi čestitao momčadi Zadra na zaista dobroj igri. Zvezda ovdje nikada ne pobjeđuje lako, teško je igrati u ovoj dvorani i ovakvoj atmosferi. Košarka se igra zbog publike, pored toga što je teško igrati u ovakvim uvjetima to je ujedno i veliki poticaj. Mi smo došli u Zadar nakon dva teška euroligaška poraza, i moram priznati da sam zadovoljan kako je moja momčad nakon svega odigrala drugo poluvrijeme. Treću četvrtinu utakmice dobili smo 20 razlike, prije svega dobrom obranom koja je dala potrebno samopouzdanje za šut. Za nas je ovo bila izuzetno značajna pobjeda. 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti