Sport

Košarka, ABA Liga

Lovre Bašić: Rastemo iz utakmice u utakmicu

Lovre Bašić: Rastemo iz utakmice u utakmicu
Dino Stanin/PIXSELL

Zadar je izgubio kući od Crvene Zvezde ali je dobrim dijelom utakmice pokazao da je na dobrom putu da postane prava momčad

U susretu 9. kola regionalne ABA lige, košarkaši Zadra pred svojim su navijačima u Krešinom domu doživjeli poraz od Crvene Zvezde rezultatom 76-88. Trener Zadrana Aramis Naglić poslije utakmice je kazao kako nema što ozbiljnije zamjeriti svojim igračima, koji su protiv favoriziranog euroligaškog suparnika pružili svoj maksimum. 

Na tragu te izjave slično su razmišljanje s nama podijelili i prvotimci Zadra, Lovre Bašić i Šime Špralja. 

- Čestitao bi Zvezdi na pobjedi. Mislim da smo pružili dobru igru, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu utakmice malo je nedostajalo i snage, što je jedna kvalitetna momčad kao što je Crvena Zvezda znalački iskoristila. Bilo je tu dosta i naših pogrešaka ali puno bolje izgledamo na terenu iz utakmice u utakmicu, kazao je Lovre. 

Kapetan Zadra Šime Špralja:

- Zvezda je toliko bolja momčad od nas da jednostavno kažnjavaju svaki propust. To je u trećoj četvrtini izgledalo dosta loše, svaka greška se kažnjava otvorenim šutom ili polaganjem. Dobro je da nismo pukli pri tom velikom zaostatku, ostali smo tu u utakmici, čak se vratili ispod deset koševa zaostatka što je dobar pokazatelj da izgledamo kao momčad puno bolje na terenu nego ranije. Nismo se predali, ostali smo igrati iako su oni svaki naš mali propust kažnjavali tricama ili prodorima. Bitno je da kao momčad da se nismo raspali, to je veliki napredak za nas. Pred nama je sada malo veći period pauze, trebamo to na najbolji način iskoristiti da se utreniramo i dodatno uvježbamo neke stvari koje će nam pomoći u daljnjem tijeku sezone. 

 


Reci što misliš!