Sport

Nogomet, Liga prvaka

PSG deklasirao Celtic, Bayern rutinski s Anderlechtom

PSG deklasirao Celtic, Bayern rutinski s Anderlechtom
Twitter / @PSG_inside

U skupini B PSG i Bayern su već osigurali prolaz. Upitno je tko će osvojiti 'jedinicu'. PSG uoči zadnjeg kola ima tri boda više od Bavaraca i u prvom međusobnom susretu je slavio 3-0 što Francuze gura u veliku prednost

PSG je u petom kolu deklasirao Celtic 7-1, dok je Bayern u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 2-1.

Škotski prvak je poveo na Parku prinčeva već nakon 56 sekundi golom Mousse Dembelea. Bio je to prvi pogodak kojeg su Parižani primili ove sezone u LP. Međutim, taj pogodak kao da je razljutio domaćine i do kraja poluvremena PSG je zabio četiri gola, a strijelci su bili Neymar (9, 22), Edison Cavani (28) i Kylian Mbappé (35). U nastavku susreta među strijelce su se upisali i Marco Verratti (75), Cavani (79) zabivši svoj drugi gol na utakmici, te Dani Alves (82). Jozo Šimunović je odigrao svih 90 minuta za goste.

Bavarci su u Belgiji poveli u 52. minuti golom Roberta Lewandowskog. Izjednačio je Sofiani Hanni u 63. minuti, a iznenađenje je spriječio Corentin Tolisso postigavši u 77. minuti drugi gol za Bayern.

PSG vodi na ljestvici s 15 bodova ispred Bayerna s 12, Celtica s tri i Anderlechta koji je bez bodova. Zadnje kolo donosi odluku o prvom mjestu, u Münchenu će snage odmjeriti Bayern i PSG, a u Glasgowu se sastaju Celtic i Anderlecht.


Reci što misliš!