Sport

Stolni tenis

Andrej Gaćina zadovoljan ždrijebom kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo

Andrej Gaćina zadovoljan ždrijebom kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo
Sanjin Strukic/PIXSELL

Kvalifikacije za ekipno Europsko prvenstvo kreću u veljači 2018., a ono što je važno da su naši stolnotenisači i stolnotenisačice zadovoljni suparnicima koji će ih čekati na putu do Nantesa, gdje se u 2019. igra prvenstvo

Dečki su nositelji skupine 4, a tu su još Poljska i Turska. Prvi meč na rasporedu je 27. veljače 2018. kada ćemo ugostiti Tursku. 

"Zadovoljavajuća skupina, moglo je bolje, ali i lošije", uvjeren je prvi reket Hrvatske Andrej Gaćina. 

"Izbjegli smo neke reprezentacije koje bi nama bile puno neugodnije."

Poljake predvodi Jakub Dyas, 61. na svijetu, a tu su još Wang Zengyi (67.), Daniel Gorak (107.), Robert Floras (161.), Marek Badowski (262.) ... U prošlim kvalifikacijama Poljaci su u skupini završili na drugom mjestu, iza Slovenije te ispred Belgije. U dodatnim kvalifikacijama dva puta su nadigrali Češku. Na EP-u su s pet poraza i pobjedom završili na 12. mjestu. U skupini porazi od Ukrajine (3:0), Francuske (3:1) i Rumunjske (3:1). U daljnjim razigravanjima svladani su od Španjolske (3:1) i opet Rumunjske (3:1), dok su pobijedili Slovačku (3:2). 

Turcima je najjači igrač Kinez Li Ahmet (96.), a slijede ga Ibrahim Gunduz (233.), Gencay Menge (279.), Abdullah Yigenler (410.)... U kvalifikacijama za EP završili su posljednji iza Rumunjske i Češke. Na prvenstvu su igrali u B diviziji i pritom upisali pet pobjeda i poraz što je bilo dovoljno za 18. mjesto. Slavili su nad Švicarskom (3:0), Češkom (3:0), Bugarskom (3:0), Nizozemskom (3:0) i Mađarskom, a jedini poraz, u borbi za 17. mjesto, nanijela im je Danska (3:1). 

"Je, obje reprezentacije imaju u sastavu kineske igrače, ali nisu oni toliko dobri da bi ih se trebalo bojati samo zato što su Kinezi. Već smo igrali s njima i znamo što očekivati", zaključio je Gaćina. 

Stolnotenisačice su u skupini 2 s nositeljem Nizozemskom te trećeplasiranom Italijom. Prvi meč naše cure igrat će 27. ožujka kada će gostovati Nizozemska.


Reci što misliš!