Sport

Nogomet, Europska liga

Kek: Kao da su svi u klubu izgubili vjeru u naš nogomet

Kek: Kao da su svi u klubu izgubili vjeru u naš nogomet
Nel Pavletić/PIXSELL

Kad razmišljaju o igri, kad vjeruju sebe i suigrače, a nisu opterećeni i ne razmišljaju o vanjskim faktorima, dobro je, jer znaju igrati, kaže Kek

Matjaž Kek nakon remija u Ateni naglasio je među ostalim:

"Još se jednom vidio problem Rijeke: kad razmišljaju o igri, kad vjeruju sebe i suigrače, a nisu opterećeni i ne razmišljaju o vanjskim faktorima, dobro je, jer znaju igrati. A kad se uvuče strah, kad prestanu vjerovati, kad se plaše pogreške, onda nije dobro. Pokazali smo puno dobrih stvari, ali fali da se ode do kraja."

"Igrači su vjerovali u sebe, žele, rade, pošteno, pa dođe 47. minuta kada treba koncentracija, dođe gol, da njima moć, a nas spusti. U drugom dijelu smo sporo izlazili iz vezne linije, neki igrači su bili ozlijeđeni pa tjelesno nisu baš "na ti". Nije mi se sviđao kriterij suca, ali moramo se naviknuti da nije svaki kontakt faul, pa ostanemo ležati, umjesto da se isprati do kraja."

"Nakon utakmice sam im u svlačionici rekao ako nećete vjerovati u sebe, neće uspjeti. Uvijek misliš da se moglo više napraviti. Čestitati im treba za 46 minuta i dijelove drugog poluvremena kad su mirno zadržavali loptu. Neki ako žele uspjeti u Europi, to je fizika, to je ponavljanje i to je 95 minuta."

"Livaja je sad u formi, ima kvalitetu, može 1 na 1 proći, predugo nam je trebalo da pokrijemo te prostore u koje je on ulazio, ali teško je 90 minuta izdržati koncentraciju, da ne pogriješiš. Ali i naših par igrača odigralo je odlično."

"Svi u klubu kao da smo izgubili vjeru u taj naš nogomet koji je bio kvalitetan. I samo se postavlja pitanje tko je kriv. Svi smo krivi, a dobro je samo ako razmišljaju o sebi, kolektivu..."


Reci što misliš!