Sport

HT prva liga

Kopić: Kontra Osijeka nas čeka teška utakmica

Kopić: Kontra Osijeka nas čeka teška utakmica
Luka Stanzl/PIXSELL

Dvomeč Hajduka i Osijeka počinje u subotu kada će se ova dva protivnika susresti na Poljudu, a zatim će se u srijedu ponovno naći na suprotnim stranama u Kupu u Gradskom vrtu

Hajduk u subotu od 18 sati na Poljudu dočekuje Osijek i bit će to druga utakmica Željka Kopićana klupi Splićana te prva na Poljudu. Nakon pobjede u Puli, Kopić lakše dočekuje Osječane i zadovoljan je pripremom za ovaj dvoboj.

"Nakon utakmice u Puli tjedan smo iskoristili za analizu dobrih i manje dobrih stvari, radili smo na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo i u konačnici na pripremi utakmice protiv Osijeka. Situacija u svlačionici je dobra, dečki su svjesni svega što nas očekuje, znamo da je protivnik zahtjevan i s dobrim pojedincima. Dobro smo se pripremili i u pozitivnoj atmosferi dočekujemo Osijek."

Hajduk je ove sezone puno golova primio u drugom poluvremenu, a Kopić i njegov stručni stožer napravit će analizu zbog čega se to događa i kako momčad podići i psihički i fizički.

"Što se tiče primljenih golova u drugom poluvremenu, analizirali smo te situacije s više aspekata. Tu je uvijek prisutan taj psihološki trenutak, bitna je i taktička, ali i kondicijska komponenta. Ne volim to odvajati jedno od drugoga, utakmicu u Puli analizirali smo sa sva tri aspekta. Sve nam je važno i kroz treninge ćemo nastojati utjecati na svaku od njih. Što se tiče kondicijskih trenera, dogovorili smo kompletnu analizu postojećeg stanja na individualnoj i momčadskoj razini te da se komparira učinak svakog pojedinca kroz veći broj utakmica i treninga. Gospodin Febrarri ima uvid u veći broj podataka iz talijanske lige i pokušat ćemo ih usporediti s našim stanjem. Nisam pristalica onih odokativnih varijanti - dobro smo trčali, nismo dobro trčali."

Hajdukov trener Osječane cijeni i zna da mu neće biti lako.

"Osijek već duže vrijeme ima kontinuitet vođenja i jasnu ideju profila igrača koje su htjeli. Složeni su na način da se već u ljeto mogu suprotstaviti onim najjačim protivnicima i nije čudo da svoje najbolje utakmice igraju protiv jakih momčadi jer je to nešto u čemu se dobro osjećaju. Imaju dobru tranziciju i tu rade velike probleme jakim sastavima. Što se tiče nas, zadovoljan sam načinom na koji su igrači prihvatili zahtjeve za prvu utakmicu, bili smo hrabri, puni energije, dobro smo trenirali i imam pravo na umjereni optimizam da ćemo biti na pravoj razini. Komunikacija igrača samih između sebe je odlična."

U srijedu je na rasporedu i Kup dvoboj u Osijeku koji je trenutno u drugom planu.

"Kup utakmicom trenutno se ne bavimo i koncentrirani smo na prvenstvenu utakmicu. Nije isto igrati na Poljudu i u Gradskom vrtu, kako nama tako i njima pa ćemo se pripremati isključivo za prvenstveni dvoboj, a zatim razmišljati o Kupu."

Što se tiče situacije u momčadi, svi najbolji su u konkurenciji za nastup.

"Pešić ima kartone, Ohandza je počeo trenirati, a svi ostali su spremni za utakmicu. Imamo još danas trening i onda ćemo podvući crtu i odabrati one s kojima idemo u utakmicu."


Reci što misliš!