Sport

Povratak u F1?

Kubica: Moje se tijelo priviklo i na druge načine kompenziram svoje nedostatke

Kubica: Moje se tijelo priviklo i na druge načine kompenziram svoje nedostatke
Peter Steffen/DPA/PIXSELL

Nakon teške nesreće na reliju i teške ozljede desne ruke, Robert Kubica ponovno je u bolidu Formule 1, a odvezao je 100 krugova na testiranjima u Maleziji u bolidu Williamsa

San se ostvaruje i Robert Kubica ponovno je u bolidu Formule 1. Unatoč teškim ozljedama desne ruke, Kubica je sjeo u bolid Williamsa i odradio 100 krugova Pirellijevog testiranja u Maleziji.

Dosta se govorilo o tom njegovom hendikepu, išlo se toliko daleko da se tvrdilo kako Poljak vozi jednom rukom, međutim on je to opovrgnuo.

"To nije istina, mislim da je nemoguće voziti bolid Formule 1 jednom rukom. Imam određena tjelesna ograničenja, ali zato se moje tijelo priviklo i na druge načine kompenziram taj nedostatak. Ljudski mozak funkcionira tako da nadoknađuje hendikepe, ovo je moja svakodnevica i nemam problema s tim."

Kubica je na testiranjima imao deveto najbolje vrijeme, a za Kimijem Raikkonenom i njegovim najboljim vremenom zaostao je priličnih tri i pol sekunde.

Finac je iza sebe ostavio i Daniela Ricciarda, Lewisa Hamiltona, Romaina Grosjeana, Lancea Strolla, Fernanda Alonsa, Nicu Hulkenberga... Bio je prebrz, a ono što je za Kubicu važnije je zaostatak za Lanceom Strollom u drugom Williamsu koji je iznosio 1.7 sekundi.

"Nije bilo lako, ali fizički sam puno spremniji nego što je bio slučaj 2010. godine kada sam vozio Formulu 1. Krećem od nule jer se Formula 1 jako promijenila u ovih sedam godina, a trenutno mi je najvažnija reakcija tijela i vraćanje osjećaja. To je ono što me puni samopouzdanjem", tvrdi Kubica.


Reci što misliš!