Sport

Nogomet SP 2018.

Rakitić: Hrvatska nije među favoritima, ali bi mogla biti iznenađenje

Rakitić: Hrvatska nije među favoritima, ali bi mogla biti iznenađenje
Pep Morata

Veznjak Barcelone Ivan Rakitić ne vidi Hrvatsku među favoritima za osvajanje naslova svjetskog prvaka idućeg ljeta u Rusiji, ali se nada da bi mogla biti iznenađenje

"U ovom trenutku za mene je Španjolska favorit broj jedan, zajedno sa Njemačkom, Brazilom, Argentinom, Francuskom i Engleskom. Sigurno će biti neko iznenađenje, pa se nadam da bi to mogla biti Hrvatska", rekao je Rakitić u razgovoru za novine Mundo Deportivo.

"Nakon što smo prepustili prvo mjesto Islandu osjećali smo se loše, ali pobjedom u dodatnim kvalifikacijama skinuli smo sa sebe veliki teret. Uz momčad kakvu ima Hrvatska, uz poštovanje protivnicima, naše mjesto jest u Rusiji na Svjetskom prvenstvu i jedva čekam da počne", napomenuo je 29-godišnji nogometaš Barcelone.

Ponovio je kako mu je žao zbog ispadanja Italije u dodatnim kvalifikacijama: "Žao mi je Italije, ali mi smo se okoristili time jer smo zbog njenog ispadanja ušli u drugu jakosnu skupinu uoči ždrijeba".

Osvrno se na nedjeljni susret u kojem su drugoplasirana Valencia i vodeća Barcelona odigrale 1-1 na Mestalli, a njegovom suigraču Leu  Messiju bio je poništen gol iako je lopta prešla gol-liniju.

"Ne mogu dodati više od onoga što je rečeno, jer je jasno da je lopta bila ušla u gol. Nalazio sam se blizu i ostao sam iznenađen odlukom sudaca. No, to je sada prošlo, oni su prvi koji znaju da su učinili grešku, ali to sada ne možemo promijeniti. I mi igrači radimo greške i zato moramo gledati prema naprijed", rekao je Rakitić.

Video tehnologija za pomoć sucima trebala bi biti uvedena u španjolsko prvenstvo iduće sezone.  "Smatram da je dobro sve što može pomoći igri. No, ne bih volio da se igra zaustavlja svako malo, time bi se pomalo izgubila suština nogometa", ocijenio je hrvatski veznjak.

Barcelona u španjolskom prvenstvu ima 35 bodova, Valencia 31, Atletico Madrid i Real Madrid po 27 bodova, a u siječnju se otvara zimski prijelazni rok.

"Smatram da moramo biti zadovoljni s momčadi koju imamo sada, a svaki novi igrač bit će dobrodošao. Jako smo ujedinjeni, dobro radimo te se vidi put kojim idemo", kazao je Rakitić.

Nedavno je novi ugovor potpisao Messi, koji ostaje u katalonskom klubu do ljeta 2021. godine.

 

 "To je velika radost za sve navijače Barcelone. Messi je dio Barcinog grba, a ja ću kao njegov suigrač moći uživati dodatne četiri godine. Ostaje nam još dugo zajedničko putovanje", izjavio je Rakitić, koji je izrazio je žaljenje zbog odlaska Neymara u PSG: "Iskreno, ja bih bio volio da je ostao. Nedostaje mi i na terenu, i u svlačionici. Kada bih imao čarobni štapić, vratio bih ga. Ne znam da li on žali za odlaskom, to mora reći on. No, ako ovako igra tužan kako bi onda tek igrao sretan. Tako da ne vjerujem da se baš osjeća loše".

"Puno se govorilo o Neymaru, ali on više nije tu, a mi igramo jako dobro. Nakon što je otišao otvorilo se više prostora Jordiju Albi i Andresu Iniesti, što je normalno. Kada dođe do tako velike promjene potrebno se više ujediniti", dodao je Rakitić.


Reci što misliš!