Sport

nogomet, le championnat

Subašić nemoćan u novom porazu Monaca

Subašić nemoćan u novom porazu Monaca
asmonaco.com

VIDEO: U Franuskoj je odigrano 15. kolo nogometnog prvenstva, a Monaco našeg Danijela Subašića poražen je na gostovanju kod Nantesa

Monaco je u derbiju kola poražen na gostovanju kod Nantesa 0-1, a pogodak odluke zabio je Lucas Lima u drugoj minuti sudačke nadoknade sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pored nemoćnog Danijela Subašića.

Još veće iznenađenje je priredio Lille porazivši na gostovanju Lyon 2-1. Lille je do ovog kola bio u zoni ispadanja, a ovom pobjedom je napredovao za jedno mjesto i sada je na 18. poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije. Gosti su poveli u 21. minuti golom Thiaga Mendesa, izjednačio je Mariano Diaz u 36. minuti, a Ezequile Ponce je u 40. minuti ponovo doveo goste do novog vodstva. U drugom poluvremenu 'lavovi' su pritiskali, ali nisu uspjeli izjednačiti.

Identičnim rezultatom je Nica slavila u Toulouseu. Domaćin je imao 1-0, igrača više i kazneni udarac, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. 

Toulouse je stigao do vodstva već u trećoj minuti golom Andyja Delorta. Problemi za goste nastavili su se u 40. minuti kada je Dante 'pocrvenio', a kada je sudac Johann Hamel u 50. minuti dosudio kazneni udarac za domaćine činilo se kako je pitane pobjednika razriješeno. No, Jimmy Durmaz je promašio jedanaesterac. U 79. minuti i Toulouse je ostao s igračem manje. Isključen je Kelvin Adou koji je pritom skrivio jedanaesterac. Mario Balotelli je bio siguran realizator za 1-1. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Bassem Srarfi je zabio za pobjedu Nice.

PSG je do pobjede protiv Troyesa stigao daleko teže nego što se očekivalo. Obranu gostiju slomio je Neymar tek u 73. minuti, a pobjedu je potvrdio Edison Cavani u sudačkoj nadoknadi. Parižani su mogli i ranije do vodstva, no Cavani je u 41. minuti promašio kazneni udarac.

Kikseve Monaca i Lyona iskoristio je Marseille koji je gostujućom pobjedom protiv Metza 3-0 skočio na drugo mjesto. Za OM zabili su Florian Thauvin (18), Luiz Gustavo (36) i Lucas Ocampos (71). 

Na ljestvici vodi PSG s 41 bodom, Marseille je sada drugi s 31 bodom, dok Lyon i Monaco imaju po 29 bodova. 


Reci što misliš!