Sport

Nogomet, SP Rusija 2018

Messi, Ronaldo i Neymar u iščekivanju ždrijeba Svjetskog prvenstva

Messi, Ronaldo i Neymar u iščekivanju ždrijeba Svjetskog  prvenstva
Screenshot / abola.pt

Bez ikakve sumnje Argentinac Lionel Messi, Portugalac Cristiano Ronaldo i Brazilac Neymar najbolji su nogometaši današnjice, međutim niti jedan od njih nema svjetsku krunu

Messi je u dresu Barcelone osvojio sve što se može osvojiti. Ali u dresu Argentine ima tek olimpijsko zlato iz 2008. Na posljednja dva prvenstva Copa America Argentina je posrnula u finalu a  oba  je finala izgubila od Čilea. 

Finale je izgubila i na posljednjem svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine i to od Njemačke, također 0-1.

"Pratit ću ždrijeb jer nakon dugo vremena taj dan nećemo imati trening", kazao je Messi dodavši: "Opušten sam već sam u glavi složio koga bi želio u skupini".

Ronaldo je u dresu portugalske vrste slavio na posljednjem europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine. Na SP-u Portugal je u Ronaldovoj eri najdalje stigao 2006. u Njemačkoj osvojivši četvrto mjesto. Portugal je tada u polufinalu izgubio od Francuske (0-1), a u susretu za broncu od Njemačke (1-3).

"Neke reprezentacije su jače, a neke su slabije pa očekujem uravnoteženu skupinu", poručio je Ronaldo.

"Miran sam jer znam da kada dođe vrijeme momčad će biti spremna. Bez obzira koga dobijemo u svakom susretu ćemo ići na pobjedu", dodao je Ronaldo.

Brazilac Neymar je u dresu brazilske vrste osvojio zlato na posljednjim OI u Rio de Janeiru 2016. godine, te Kup Konfederacija 2013. Sa svjetskih prvenstava ima frustrirajuće četvrto mjesto osvojeno 2014. u domovini.

"Spreman sam za ždrijeb. Pripremit ću kokice i u društvu obitelji i prijatelja pratiti tv prijenos. Uvjeren sam kako možemo dobiti svakoga", kazao je samouvjereno Neymar.


Reci što misliš!