Sport

Košarka, HT Premijer liga

Naglić: Nazor mi je mogao i čestitati na pobjedi, ali to je stvar kulture

Naglić: Nazor mi je mogao i čestitati na pobjedi, ali to je stvar kulture
Mate Krezić

Košarkaši Zadra sinoć su u Krešinom domu s rezultatom 76-66 savladali Cibonu na čijoj klupi od nedavno sjedi Ante Nazor, trener koji je ostavio svoj trag vodivši Zadar u dva mandata

Nazor smatra kako je njegova momčad Zadru prepustila dominaciju u reketu, što je rezultiralo porazom njegove momčadi.

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi jer željeli su pobjedu više nego mi. Ono što je dovelo do pobjede Zadra je što smo im dopustili kontrolu reketa. Nismo bili dovoljno čvrsti, pa je protivnik dobio viziju da može s nama lako zagospodariti i to je najviše utjecalo da pobjeda ode na stranu Zadra. Imali smo svoje prilike, ali nismo uspjeli zaskočiti protivnika onda kad smo mogli."

Aramis Naglić istaknuo je učinak Lovre Bašića u sinoćnjoj pobjedi:

"Ne bih rekao da smo odigrali veliku utakmicu, ali odigrali smo jako dobru. Bilo je dijelova utakmice kad smo djelovali rastrgano, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu. Prije svega sam zadovoljan reakcijom igrača s klupe, a prezadovoljan sam igrom Lovre Bašića koji je bio pravi playmaker. Zadovoljan sam i time što postajemo 'škvadra', stoga svi komplimenti mojim igračima."

Ipak, jedna ga je stvar zasmetala...

"Mislim da bi bio red da se čestitalo treneru pobjedničke momčad, ali to je već stvar pristojnosti."

Trener Naglić nedavno je uputio javnu kritiku na igru i pristup treningu Lovre Bašića. Je li to možda utjecalo da se Lovre 'trgne' i konačno prikaže ovako dobru igru?

"Ne bih rekao jer njega je malo teško 'trgnuti'. On ima svoj put, ali drago mi je zbog njega. Međutim, pred njim je sada teži put jer mora zadržati ovu razinu koju je pokazao protiv Cibone. U posljednje vrijeme dobro trenira i zaista nam je potreban onakav kakav je bio sinoć."

Riječ je dobio i Lovre Bašić...

"Čestitam Ciboni na dobroj igri, ali mi smo odigrali dobru i mušku utakmicu. Iako nas nije išao vanjski šut, uspjeli smo doći o pobjede. Presudna je bila trica Prestona Knowlesa i još uz to nekoliko dobrih obrana doveli su nas do vodstva koje smo uspjeli zadržati."

Je li ovo bila tvoja najbolja utakmica ove sezone?

"Haha, pa nažalost je", uz dozu samokritike je zaključio Bašić.


Reci što misliš!