Sport

nogomet, serie a

Juventus slavio u derbiju s Napolijem, Hrvati nisu nastupili

Juventus slavio u derbiju s Napolijem, Hrvati nisu nastupili
EXPA/PIXSELL

U velikom derbiju 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Juventus je kao gost svladao vodeći Napoli s minimalnih 1-0 (1-0)

Strijelac jedinog pogotka bio je bivši igrač Napolija, argentinski reprezentativni napadač Gonzalo Higuain u 13. minuti.

Ovom pobjedom Juventus je stigao na drugo mjesto ljestvice s 37 bodova, jednim manje od Napolija. Treći Inter ima 36 bodova, ali i utakmicu manje, on će u nedjelju ugostiti Chievo.

Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu konkurirali za nastup u momčadi Juventusa, dok je Marko Rog ostao na klupi Napolija.

Ranije u petak je Roma je lakoćom kao domaćin svladala SPAL s 3-1 (2-0). Romi je put ka pobjedi olakšao gostujući branič Felipe koji je isključen već u 11. minuti, a domaći su brojčanu prednost iskoristili već do poluvremena kada su Džeko (19) i Strootman (32) pogodili za 2-0. Na 3-0 povisio je Pellegrini (53), da bi poraz gostiju ublažio Viviani (55).

Ovom pobjedom Roma ima po 34 boda iz 14 nastupa, četiri manje od vodećeg Napolija, a SPAL je 18. s 10 bodova. 

U subotu će igrati Torino i Atalanta, u nedjelju su na rasporedu susreti Benevento - Milan, Inter - Chievo, Bologna - Cagliari, Fiorentina - Sassuolo i Sampdoria - Lazio, a u nedjelju Crotone - Udinese i Verona - Genoa.


Reci što misliš!