Sport

Nogomet SP 2018.

Veron: Argentina prolazi jer nije dobila velike protivnike

Veron: Argentina prolazi jer nije dobila velike protivnike
PIXSELL

Bivši argentinski reprezentativac Juan Sebastian Verón rekao je u nedjelju kako bi Argentina trebala proći bez problema u osminu finala Svjetskog prvenstva jer u skupini s Hrvatskom, Nigerijom i Islandom nije dobila niti jednog velikog protivnika

"Skupina u kojoj je Argentina nije laka no dobro je što nije dobila za protivnika niti jednu veliku reprezentaciju", izjavio 42-godišnji Verón za argentinsku novinsku agenciju Telam. "Hrvatska ima važne igrače u najboljim svjetskim klubovima i to nešto znači. Klasificirala se kroz doigravanje ali je ne treba podcijeniti", dodao je.

Verón je kao vezni igrač nastupao za Argentinu na Svjetskim prvenstvima 1998., 2002. i 2010. godine. Sada je predsjednik argentinskog prvoligaša Estudiantesa.

"Smatram da bi Argentina trebala proći u osminu finala bez problema a dobro je što se sve do četvrtfinala ne križa s velikim momčadima. To joj omogućuje da se pronađe i kroz te utakmice postane čvršća", rekao je Verón koji je odigrao 75 utakmica za Argentinu i zabio deset golova.

Argentina će prvu utakmicu u lipnju u Rusiji odigrati protiv Islanda.

"Island nema iskustva sa Svjetskih prvenstava no odigrao je dobro Europsko prvenstvo i europske kvalifikacije. No možemo ju označiti kao iznenađenje već reprezentacijom u rastu", rekao je Verón. "Nigerija je nepredvidiva. Uvijek nas dopadne. Afrički igrači su zapravo nestabilni te ovise o tome kakav imaju dan, kako se osjećaju na dan utakmice".

Veron je igrao za Estudiantes, Bocu Juniorse, Sampdoriju, Parmu, Lazio, Manchester United, Chelsea, Inter i opet Estudiantes gdje je završio igračku karijeru.


Reci što misliš!