Sport

nogomet, serie a

Strinićeva Sampdoria poražena od Lazija

Strinićeva Sampdoria poražena od Lazija
SS Lazio

U susretu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je na gostovanju pobijedio Sampdoriju 2-1 postigavši oba gola u zadnjih deset minut susreta

Domaćin je poveo u 56. minuti golom Daniela Zapate, a izjednačio je Sergej Milinković-Savić u 80. minuti. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Felipe Caicedo je u sudačkoj nadoknadi donio gostima pobjedu.

Ivan Strinić nije nastupio za 'Sampu', dok je Ivan Vargić utakmicu pratio s klupe gostujućeg sastava.

U ranije odigranom susretu Inter je na San Siru pobijedio Chievo 5-0 uz tri gola Ivana Perišića i asistenciju Marcela Brozovića. Inter je pružio sjajnu predstavu i pobjeda 'Nerazzurra' je mogla biti i uvjerljivija. Najbolji igrač utakmice ponovo je bio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je postigao tri gola, a odličnu predstavu pružio je i Marcelo Brozović upisavši jednu asistenciju.

Perišić je postigao vodeći pogodak u 23. minuti. Davide Santon odlično je prošao po lijevoj strani i pucao, Stefano Sorrentino je obranio, ali se lopta odbila do Perišića, koji je opalio iz prve i zabio za vodstvo domaćina. Na 2-0 je povisio Mauro Icardi u 38. minuti na Brozovićevu asistenciju, a u 57. minuti ponovo zabija Perišić koji je prekrasno pogodio desni donji kut za 3-0. Na 4-0 tri minute kasnije povisio je branič Milan Škriniar glavom nakon ubačaja Antonija Candreve iz akcije koju je započeo Brozović sjajnom loptom za Candrevu. Golijadu Intera zaključio je Perišić u sudačkoj nadoknadi utakmice svojim trećim golom na utakmici, te sedmim ove sezone uz šest asistencija.

Uvjerljivu pobjedu ostvarila je i Fiorentina koja je na Artemio Franchiju porazila Sassuolo 3-0. Strijelci su bili Giovanni Simeone (32), Jordan Veretout (42) i Federico Chiesa (71) uz dvije asistencije Cyrila Thereaua. Milan Badelj je odigrao cijeli susret za 'viole'.

Iznenađenje kola priredio je Benevento osvojivši prvi bod nakon što je odigrao 2-2 protiv Milana. Najgora momčad talijanskog prvenstva osvojila je bod golom vratara Alberta Brignolioja u petoj minuti sudačke nadoknade. Benevento je tako osvojio povijesni prvi bod u elitnom razredu talijanskog nogometa. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali Benevento se nije predavao i uspio je otkinuti bod Milanu koji je produžio krizu rezultata i pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa.

Milan je poveo u 38. minuti golom Giacoma Bonaventure i činilo se kako će 'Rossoneri' nastaviti crni niz Beneventa. Međutim, George Puscas je izjednačio u 50. minuti. Osam minuta kasnije Nikola Kalinić je zabio glavom za 2-1 prekinuvši golgeterski post koji je trajao više od mjesec dana. Hrvatskom napadaču bio je tek četvrti pogodak za Milan u prvenstvu ove sezone. Kada je u 75. minuti isključen Alessio Romagnoli, domaćin je jurnuo po izjednačenje. I trud se isplatio u petoj minuti sudačke nadoknade kada je vratar Brignoli zabio za 2-2. Cataldi je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Brignoli  sjajnim udarcem glavom svladao svog kolegu Gianluigija Donnarummu.

U ponedjeljak kolo zatvaraju Crotone i Udinese, te Verona i Genoa.

Inter je preuzeo vodstvo na ljestvici s 39 bodova, Napoli je drugi s 38 bodova, dok Juventus na trećem mjestu ima 37 bodova. Četvrta je Roma s 34 bodova, a Lazio je peti s 32 boda.


Reci što misliš!