Sport

hokej na ledu

NHL: Pobjeda Washingtona i gol Ovečkina

NHL: Pobjeda Washingtona i gol Ovečkina
Twitter / @Capitals

VIDEO: Aleks Ovečkin se popeo na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena NHL-a zabivši gol u pobjedi svojih Washington Capitalsa od 4-1 nad San Jose Sharksima

Prestigao je Marka Recchija na 20. mjestu kada je zabio svoj 578. gol u karijeri za vodstvo Washingtona od 2-0 u drugoj trećini.  Ovečkinu je za 578 golova bilo potrebno 949 utakmica, dok je Recchiju bilo potrebno 1,652 utakmica.

Osim njega, pogotke za Washington  (16-11-1) postigli su i Devante Smith-Pelly, Brett Connolly i Jakub Vrana, dok je vratar Philipp Grubauer obranio 24 udarca.

Jedini gol za Sharkse (14-10-2) zabio je Timo Meier.

Nashville Predators su s 5-3 pobijedili Boston Bruinse, a Craig Smith je zabio dva gola i upisao asistenciju za pobjedu svoje momčadi. 

Pekka Rinne je obranio 37 udaraca za Nashville (17-7-3) koji je slavio u 12 od zadnjih 15 utakmica.

Smith je doveo Predatorse u vodstvo nakon minutu i pol igre, a na 2-0 je povećao 17.4 sekundi prije kraja tog prvog dijela utakmice. Nick Bonino, Kevin Fiala i Filip Forsberg su zabili ostala tri gola za Nashville, dok su strijelci za Bruins (12-9-4) bili Charlie McAvoy, Zdeno Chara i David Pastrnak. 

Jedina utakmica koja je sinoć odlučena u raspucavanju bila je ona između Florida Panthersa u New York Islandersa. Pobijedili su Panthersi s 5-4, a jedini gol u raspucavanju zabio je Mathew Barzal.

Anders Lee, Thomas Hickey, Brock Nelson i John Tavares su postigli pogotke za Islanderse (16-8-2), a Keith Yandle, Aaron Ekblad, Barkov i Denis Malgin za Pantherse (10-13-4).

Philadelphia Flyers su sinoć prekinuli niz od deset poraza svladavši u gostima Calgary Flamese s 5-2.
 
Scott Laughton je bio dvostruki strijelac, a Valtteri Filppula, Michael Raffl i Wayne Simmonds su postigli svaki po jedan pogodak za Flyerse (9-11-7). Pogotke za Flamese (14-12-1) postigli su Troy Brouwer i Sean Monahan.

Rezultati

Washington Capitals - San Jose Sharks    4-1
Florida Panthers - New York Islanders    4-5 (raspucavanje)
Nashville Predators - Boston Bruins      5-3
Calgary Flames - Philadelphia Flyers     2-5


Reci što misliš!