Sport

Košarka, NBA Liga

Westbrookeov triple-double za pobjedu Thundera

Westbrookeov triple-double za pobjedu Thundera
nba.com

VIDEO: Sinoć su u NBA odigrane tri utakmice, Oklahoma City Thunder je pobijedio Utah Jazz, Toronto Raptors su slavili protiv Phoenix Sunsa Dragana Bendera, a Washington Wizardsi protiv Portland Trail Blazersa.

U Oklahoma Cityju Russell Westbrook je došao do svog sedmog triple-doublea ove sezone zabivši 34 koša uz 14 asistencija i 13 skokova. Paul George je ubacio 21 koš, a Steven Adams 20 uz devet skokova. Utah je predvodio rookie Donovan Mitchell s 31 pogotkom.

Jazz je vodio 47-39 na poluvremenu i vrlo su brzo u drugom došli do prednosti od čak 17 koševa. No, zahvaljujući Westbrooku, koji u trećoj četvrtini zabija 11 koševa, Thunder smanjuje vodstvo Utaha na 80-68. Nakon toga Oklahoma City stiže na šest koševa zaostatka na početku zadnje četvrtine, a četiri minute prije kraja dolazi u vodstvo.

Washington Wizards su u gostima pobijedili Portland Trail Blazerse sa 106-92 zahvaljujući Bradleyu Bealu koji je utakmicu završio s čak 51 pogotkom.

Najveće vodstvo Wizardsa na utakmici iznosilo je 23 koša.

Kod Blazersa najbolji je bio Damian Lillard s 30 pogodaka, osam skokova i devet asistencija.

Od hrvatskih košarkaša u NBA sinoć je na teren istrčao jedino Dragan Bender koji je bio nezamjetan u porazu Phoenix Sunsa od Toronto Raptorsa. Raptors su kod kuće slavili sa 126-113.

Osim poraza za Phoenix je loša vijest i ozljeda njihovog najboljeg igrača Devina Bookera kojeg su igrači iznijeli s terena manje od tri minute prije kraja utakmice. Booker je utakmicu završio s 19 koševa. Bender je odigrao 12 minuta, ali bez pogodaka (šut 0/1) i s jednim skokom. 

Toronto su predvodili Kyle Lowry i DeMar DeRozan sa po 20 koševa svaki, a Lowry je dodao i 10 asistencija.

 


Reci što misliš!