Sport

financijski fair-play

Milan pred izbacivanjem iz Europe?

Milan pred izbacivanjem iz Europe?
AC Milan

Europski nogometni savez (UEFA) odbacila je u četvrtak prijedlog Milana oko dobrovoljnog dogovora za financijski fair-play pa slavnom talijanskom klubu prijeti kazna, koja u najgorem slučaju može biti i izbacivanje iz europskih natjecanja, tvrde talijanski mediji

List Gazzetta dello Sport piše da su čelnici "rossonera" predstavili svoj plan za financijsku stabilnost prezaduženog kluba u narednim godinama, ali on nije prošao kod UEFE, pa je izvjesna kazna koja može biti novčana ili ograničenje transfera, a u najgorem slučaju i izbacivanje iz Europe. Milan je u protekle tri godine imao kumulativni gubitak od čak 255 milijuna eura, a UEFA dopušta trogodišnji gubitak do samo 30 milijuna eura. Milan je ove sezone potrošio čak 200 milijuna eura na pojačanja, ali je to bilo dostatno samo za trenutno osmo mjesto Serie A. 

Prvi čovjek UEFE Aleksander Čeferin prošlog mjeseca je izjavio da je zabrinut zbog stanja u Milanu i da su sve opcije otvorene, misleći na sankcije. UEFA je već istakla da je brine i činjenica što je sadašnji vlasnik Kinez Yonghong Li klub kupio s više od 300 milijuna eura posuđenih u SAD-u po visokim kamatama s rokom otplate do listopada 2018. godine. Zato se čak pojavila i opcija da Milan kupi saudijski milijarder Fawaz Alhokair.

Milan u četvrtak igra posljednju utakmicu grupne faze Europske lige kod Rijeke.  


Reci što misliš!