Sport

hokej na ledu

NHL: Još jedna pobjeda Washingtona

NHL: Još jedna pobjeda Washingtona
Twitter / @Capitals

VIDEO: Aleks Ovečkin je zabio osmi put u sedam utakmica, Nicklas Backstrom je prekinuo niz od 21 utakmice bez pogotka i Washington Capitals su sinoć porazili Chicago Blackhawkse sa 6-2

Ovečkin, koji je upisao i tri asistencije, najbolji je strijelac NHL-a s 21 pogotkom.

Braden Holtby je obranio 37 udaraca za the Capitalse (17-11-1) kojima je ovo trća pobjeda u nizu i 12. u 17 utakmica. Za Blackhawkse (12-11-5) ovo je peti poraz zaredom.

Capitals su zabili tri gola u razmaku od tri i pol minute prve trećine, a strijelci su bili Backstrom, Tom Wilson i Ovečkin. Lance Bouma je smanjio na 3-1. U drugoj trećini pada samo jedan gol, na 4-1 za Washington podiže Brett Connelly. Peti gol za Capitalse u zadnjoj trećini zabija Jevgenij Kuznjecov nakon čega Jonathan Toews smanjuje na 5-2, a konačan rezultata postavlja Wilson svojim drugim pogotkom na utakmici.    

Toronto Maple Leafs su nakon raspucavanja s 2-1 svladali kod kuće Calgary Flamese. Vratar Frederik Andersen je upisao 47 obrana, a gol u regularnom dijelu utakmice za Maple Leafs (18-10-1) zabio je Morgan Rielly.

Strijelac za Flamese (14-12-2) bio je Mark Giordano.

Philadelphia Flyers su upisali drugu pobjedu zaredom drugi put ove sezone, svladavši s 4-2 Edmonton Oilerse. 

Jordan Weal, Dale Weise, Michael Raffl i Wayne Simmonds su postigli pogotke za Philadelphiju (10-11-7), a Leon Draisaitl i Ryan Nugent-Hopkins za Edmonton (11-15-2).

Anaheim Ducks su s 3-0 bili bolji kod kuće od Ottawa Senatorsa. Vratar Ryan Miller je obranio 29 udaraca za svoj 40. NHL shutout, dok je Adam Henrique zabio dva gola. Treći gol za Anaheim (12-11-6) zabio je Ondrej Kase.

Rezultati

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames      2-1 (raspucavanje)
Washington Capitals - Chicago Blackhawks  6-2
Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers     2-4
Anaheim Ducks - Ottawa Senators           3-0


Reci što misliš!