Sport

Tenis, ATP

Nadal: Federer je puno riskirao ali mu se isplatilo

Nadal: Federer je puno riskirao ali mu se isplatilo
AP Images

Iako je istaknuo kako je Federer imao sjajnu sezonu u kojoj je, između ostalog, osvojio dva Grand Slam turnira, Rafael Nadal tvrdi kako je preskakanje turnira i cijelog zemljanog dijela sezone bio veliki rizik i da se tako nešto ne isplati uvijek raditi

Iza Rafaela Nadala vrlo je uspješna godina koju je zaključio na prvom mjestu ATP ljestvice i dvama osvojenim Grand Slam titulama. Odmah iza njega je Roger Federer, Švicarac je osvojio Australian Open, a zatim i Wimbledon.

Zbog želje za što boljom formom i izbjegavanjem ozljeda, Federer je preskočio cijeli dio zemljane sezone.

U usporedbi sa Španjolcem odigrao je šest turnira manje, ukupno 12. Unatoč tome, Nadal je imao riječi hvale za svog velikog suparnika kroz karijeru.

"Imao je sjajnu sezonu jer igrati tako malo i moći osvojiti svaki turnir na kojem nastupate jest veliki rizik. Ono što je napravio bilo je jako teško ostvarivo jer kada vas ide čini se da je ispravan put, ali tako nešto se ne događa često", rekao je 31-godišnji španjolski tenisač.

"Kada bi pokušali ponovno možda ne bi imali tako uspješnu godinu, međutim, imam 31 godinu, a Roger 36 godina. On ima svoju karijeru, a ja svoju. Radim ono za što vjerujem da je bolje i uvijek se savjetujem s trenerima, doktorima i svima koji rade sa mnom. Zajedno lakše dolazimo do onoga što je bolje za mene i moj tenis", zaključio je Nadal.


Reci što misliš!