Sport

Nogomet, Europska liga

Vlašić optimističan: Kod novog trenera ću više igrati!

Vlašić optimističan: Kod novog trenera ću više igrati!
Twitter / @Everton

Nogometaši Evertona slavili su s 3:0 na gostovanju kod ciparskog Apollona te su se tom pobjedom oprostili od europskih natjecanja za ovu sezonu

Svoj nastup u skupini Europske lige Toffeesi su završili sa samo četiri boda.

S tim su učinkom postali najgora engleska momčad u povijesti tog natjecanja zamijenivši na tom neslavnom mjestu Wigan, koji je u sezoni '13/14 sakupio pet bodova.

Ipak, nije sve tako crno za momčad iz plavog dijela Liverpoola. Uspjeli su sačuvati mrežu netaknutom treći puta zaredom, pobijedili su treći puta zaredom, a uz to je u današnjoj utakmici Sam Allardyce dao priliku nekim igračima koji su dosad manje igrali, uključujući i Nikolu Vlašića.

Hrvatski reprezentativac odlično se snašao u momčadi u prosjeku staroj samo 23 godine te je upisao pogodak i asistenciju. Zanimljivo je kako je drugi gol Evertona došao nakon čak 26 dodavanja, što predstavlja treću najdužu akciju za gol u Europskoj ligi ove sezone.

Svojim veličanstvenim nastupom bivši igrač Hajduka podigao je puno prašine na društvenim mrežama, gdje navijači Evertona zahtijevaju njegov povratak u početni sastav, iz kojeg je Splićanin ispao nakon odlaska Ronalda Koemana.

A Nikola Vlašić posebno je sretan upravo odlukom trenera da daje više prilika mladim igračima, a oduševila ga je potpora navijača koju je Everton imao na dalekom Cipru.

"Postoje igrači koji žele igrati, ali nisu imali puno prilike do sada pa smo željeli pokazati što možemo. Drago mi je da trener daje više prilika mladim igračima, mi smo pobjedom u Europi ostvarili san i dokazali da se na nas može računati. Nadam se da ćemo i u budućnosti dobivati veću minutažu", kazao je Nikola, prenosi Goal.

"Nisam mogao vjerovati koliko bilo naših navijača. Ova utakmica rezultatski nije bila značajna, a oni su putovali pet sati avionom. Sjajna je stvar imati takve navijače!

Prokomentirao je i svoj pogodak:

"Bio je fantastičan osjećaj zabiti gol. Osjetio sam da bih mogao gurnuti loptu oko braniča i poslati je kroz noge vrataru."


Reci što misliš!