Sport

skijanje

Slalom: Vodi Talijan Gross, Hrvati bez druge vožnje

Slalom: Vodi Talijan Gross, Hrvati bez druge vožnje

Talijanski skijaš Stefano Gross vodeći je nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup, vožene jutros u francuskom Val d'Isereu, a nijedan od trojice hrvatskih reprezentativaca nije uspio izboriti mjesto u drugoj vožnji

Gross je trebao točno 49 sekundi za svladavanje prve vožnje, a najbliži pratitelji su mu Austrijanac Michael Matt (49.19) i Šveđanin Andre Myhrer (49.21). Dvostruki pobjednik Val d'Iserea Norvežanin Henrik Kristoffersen zaostaje na Grossom 41 stotinku i nalazi se na petom mjestu, a najbolji skijaš svijeta Marcel Hirscher ostvario je osmo vrijeme prve vožnje te uz nekoliko pogrešaka zaostao 55 stotinki za vodećim. Čak 14 slalomaša nalazi se unutar sekunde zaostatka.

Nažalost, u uvjetima loše vidljivosti zbog gustog snijega, nijedan od trojice hrvatskih skijaša nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Matej Vidović je sa startnim brojem 34 imao dobre prolaze, ali je u donjem dijelu staze napravio veliku pogrešku, otišao s idealne putanje te u cilj stigao sa zaostatkom od 5.20 sekundi. Istok Rodeš je sa startnim brojem 65 također dobro počeo vožnju, ali i on pogriješio u središnjem dijelu te u cilju imao 3.15 sekundi zaostatka za Grossom, što nije bilo dovoljno za plasman među najboljih 30. Filip Zubčić je sa startnim brojem 66 izletio sa staze na 12. vratima.


Reci što misliš!