Sport

Nogomet, Liga prvaka

Emery: Ždrijeb je dobar, možemo se nadmetati s Realom

Emery: Ždrijeb je dobar, možemo se nadmetati s Realom
Dean Mouhtaropoulos / Getty

Danas su Nyonu izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka koji donose nekoliko spektakularnih dvoboja poput Real Madrid - PSG i Chelsea - Barcelona. Donosimo vam prve reakcije nekih od aktera nakon što su saznali svoje protivnike...

"S obzirom na snagu momčadi ovo je trebala biti finalna utakmica. Ždrijeb u ovoj fazi natjecanja je takav, težak i na žalost jedan od klubova morat će ispasti. PSG je iz godine u godinu jači, impresivno su odigrali grupnu fazu i klub su koji ima veliki potencijal", izjavio je Emilio Butragueno, direktor Real Madrida.

U ime PSG-a oglasio se trener Unai Emery: "Mislim da je ždrijeb dobar jer vjerujem da se možemo nadmetati s Real Madridom. Ako želite polučiti uspjeh u Ligi prvaka morate pobjeđivati najveće klubove, a među posljednjih 16 upravo su takvi klubovi. Morat ćemo na terenu pokazati svoj karakter, taktičke sposobnosti i talent, talent je vrlo važna varijabla".

Na ovaj dvoboj osvrnuo se i Xabi Alonso: "Real voli velike izazove i upravo je to i dobio. Ovo je jedan od dvoboja koji igrači vole igrati i oni koji dolaze na Bernabeu gledati. Teško je reći tko je favorit, iako to ništa ne znači ja tipujem na Real".

Guillermo Amor kao predstavnik Barcelone otkrio je da je očekivao upravo ovakav rasplet: "Znali smo da postoji velika šansa da dobijemo Chelsea i upravo se to dogodilo. Ako želite osvojiti naslov jednostavno morate pobijediti sve na svom putu. U susret ulazimo s optimizmom, samopouzdanjem i velikom željom da prođemo dalje".

Antonio Conte također je bio zadovoljan ždrijebom: "Naša reakcija mora biti pozitivna. Kada se nalazite u ovoj fazi natjecanja morate biti spremni za ogled s bilo kojom momčadi, a u ovom slučaju mi moramo biti spremni za Barcelonu. Sasvim je svejedno gdje igramo prvu utakmicu jer kada s druge strane stoji Barcelona morate dati 120 % svojih mogućnosti i kod kuće i u gostima ako želite proći dalje".

Kuglice su na ždrijebu spojile Manchester City i Basel, a evo kako na to gleda Txiki BegiristainCityjev direktor nogometnih operacija: "Moramo respektirati Basel i moramo biti izrazito oprezni. Ako želimo dalje moramo biti spremni dati svoj maksimum. Mislim da smo kroz grupnu fazu natjecanja pokazali karakter koji je potreban za velika djela u Ligi prvaka".

Direktor Rome Francesco Totti bio je sretan jer su izbjegli najteže protivnike: "Što idete dalje u natjecanju to protivnici postaju sve teži. Imamo tri mjeseca da se spremimo, ali trenutačno smo fokusirani na nacionalno prvenstvo, a u veljači ćemo razmišljati o ove dvije izrazito bitne utakmice".

Posljednja izjava u ovom pregledu pripada Fikretu Ormanu predsjedniku Besiktasa kojem je ždrijeb podario Bayern: "Teško je reći je li neka momčad dobar ili loš izbor. Bayern je snažna momčad, ali ni mi nismo za baciti i iskreno veselim se dvoboju koji će biti veliki izazov za obje momčadi".


Reci što misliš!