Sport

nogometni mercato

Stefan Savić otkrio: Vrsaljko ostaje u Atleticu!

Stefan Savić otkrio: Vrsaljko ostaje u Atleticu!
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko asistirao je u nedjelju u pobjedi Atlético Madrida 1:0 na gostovanju kod Betisa, a njegov suigrač Stefan Savić uvjeren je da idući mjesec neće napustiti Madrid iako se o tome sve više priča

Vrsaljko je zaigrao u prvoj postavi Atlética prvi put nakon 46 dana. U 30. minuti je s desne strane odapeo “otrovno” dodavanje u kazneni prostor gdje je na drugoj stativi uklizao vezni Saúl Ñiguez pa loptu poslao u mrežu.

"Dobar je. Imao je ozljedu koljena, kasnije je uslijedio problem s leđima, a sada je nadišao sve to te je dodao za gol", rekao je nakon utakmice 26-godišnji crnogorski stoper Stefan Savić, prenosi Goal.

S njim i slovenskim golmanom Janom Oblakom, Vrsaljko provodi najviše vremena.

"Mislim da će ostati ovdje jer je jako dobar momak te nam je kao igrač važan. Vjerujem da će ostati. Već je pokazao da je kvalitetan za ostanak ovdje. Ne znam što javnost misli, no uvjeren sam da on želi ostati te očekujem da nastavi igrati za Atlético", dodao je Savić.

Već tjednima se nagađa o njegovom nezadovoljstvu te zahtjevu njegovog zastupnika da se razmotri ponuda Napolija. Idući mjesec se otvara zimski prijelazni rok, a Atlético ga je spreman prodati za 25 milijuna eura jer ne želi imati nezadovoljne igrače, objavile su prošli tjedan španjolske novine Marca. Klub nije htio komentirati tu informaciju. Simeone je rekao kako su prošli tjedan razgovarali s Vrsaljkom. Nije htio otkriti o čemu su razgovarali, ali je istaknuo da je u Atléticu momčad ispred pojedinaca.

Napoli je ponudio oko 20 milijuna eura, a Atlético ga je bio doveo u ljeto 2016. iz talijanskog Sassuola za 16 milijuna eura. Madridski klub je s njim potpisao ugovor do ljeta 2021. godine videći u njemu igrača za budućnost kada se povuče Juanfran. Prošli mjesec je klupski predsjednik rekao kako imaju povjerenje u Vrsaljka, no da o hrvatskom igraču može ovisiti odluka o odlasku u siječnju. Kada ga je Simeone prošli tjedan ostavio na klupi u ključnoj utakmici Lige prvaka protiv Chelsea, a da nije imao desnog beka Juanfrana, to je mnogima bio znak da Argentinac ne računa više na njega.

No u nedjelju je njegovim dodavanjem Atlético zabio Betisu u prvom dolasku pred gol zeleno-bijelih te zadržao 1:0 premda je loptu u svom posjedu imao svega 26 posto vremena.

'Simeone je dao priliku Vrsaljku u početnoj postavi, a Hrvat je odgovorio centaršutom za trijumf. Oklada na Vrsaljka završila je dobro po argentinskog trenera', komentar je sportskih novina Marca sa sjedištem u Madridu.

Simeone nije spomenuo Vrsaljka na konferenciji za medije, a hrvatski igrač nije bio dostupan za komentar.

a

Reci što misliš!