Sport

nogomet, bundesliga

Gostujuće pobjede Eintrachta i Borussije Dortmund

Gostujuće pobjede Eintrachta i Borussije Dortmund
Eintracht Frankfurt

Nogometaši Eintrachta ostvarili su vrijednu 2-1 pobjedu na gostovanju u Hamburgu, u utakmici 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva, a tri boda je prvi put nakon više od dva mjeseca bez pobjede osvojila i Borussia Dortmund slavljem u Mainzu

Momčad Nike Kovača nije dobro otvorila dvoboj. HSV je poveo u 9. minuti pogotkom Papadopoulosa glavom. No, momčad iz Frankfurta se brzo oporavila i do 24. minute potpuno preokrenula rezultat. U 16. minuti Wolf je snažnim udarcem pogodio za 1-1, a u 24. minuti Gaćinović je precizno završio lijepu akciju Eintrachta za 2-1.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad koja se s nova tri boda probila na peto mjesto. Eintracht ima 25 bodova, baš kao i dvije Borussije među kojima je ukliješten na ljestvici.

Pod vodstvom novog trenera Petera Saegera Borussia Dortmund prekinula je post koji je trajao od punih osam utakmica bez bundesligaške pobjede, još od 30. rujna i gostujućeg trijumfa kod Augsburga. Momčad iz Dortmunda slavila je s 2-0 na gostovanju u Mainzu, a pogotke su postigli Sokratis u 55. minuti i Kagawa u 89. minuti.

Borussia Moenchengladbach je poražena na gostovanju kod Freiburga koji je nastavio tamo gdje je stao u nedjelju, nakon velikog preokreta u Kolnu. Tada je Freiburg okrenuo zaostatak 0-3 u pobjedu 4-3, a dva pogotka pala su u završnih pet minuta dvoboja, oba iz kaznenih udaraca. Oba puta strijelac je bio Petersen, a isti je igrač donio Freiburgu nova tri boda i ponovno precizno izvedenim kaznenim udarcem u 20. minuti dvoboja.

Drugoplasirani RB Leipzig nastavio je lošu seriju u prosincu. U tri odigrane utakmice drugoplasirana momčad Bundeslige još ne zna za pobjedu. U Wolfsburgu su spašavali bod nakon što je Verhaegh doveo domaće u vodstvo iz kaznenog udarca u 15. minuti. Pogotkom Halstenberga u 52. minuti Leipzig je izjednačio. Gosti su dvoboj završili s desetoricom, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Upamecano.

Leipzig ima 28 bodova i za vodećim Bayernom zaostaje sedam bodova, a Bavarci još moraju odigrati utakmicu 16. kola u kojem su domaćini posljednjeplasiranom Kolnu. 

Preostalih pet utakmica 16. kola na rasporedu je u srijedu, a sastaju se: Hoffenheim - Stuttgart (18.30), Bayer L. - Werder, Bayern - Koln, Hertha - Hannover i Schalke - Augsburg (sve u 20.30).  


Reci što misliš!