Sport

dižite se zadrani!

Večeras dokažimo kako je Zadar još uvijek grad košarke!

Večeras dokažimo kako je Zadar još uvijek grad košarke!

Lako je napuniti dvoranu protiv povijesnih rivala kao što su Cibona ili Crvena Zvezda, protiv uvijek atraktivnog Partizana ili protiv Šibenika... Ajmo je mi napuniti večeras protiv Budućnosti!

Zadar se pod trenerskom palicom Aramisa Naglića nalazi u strašnom naletu. U posljednjih 10 utakmica upisano je čak 9 pobjeda, a savršeni je učinak pokvarila tek Crvena Zvezda. Ali za razliku od nekih prijašnjih sezona kad se u utakmice s favoriziranim Beograđanima ulazilo s izvješenom bijelom zastavicom, Zadar je ove sezone, dopustite da se tako izrazim, protiv Zvezde poginuo muški. 

I upravo je ta muškost, ta pozitivna drskost u igri, ali i međusobna povezanost među igračima Zadra razlog zašto vjerujemo da se večeras protiv jedne uistinu snažne Budućnosti mogu upisati nova dva boda.

Zadar danas u rosteru ima nekoliko košarkaša koji se u bilo kojem trenutku mogu prometnuti u igrača odluke. Od Luke Božića, preko američkog dvojca Knowles-Bostic, do sve boljih Ive Ivanova i Lovre Bašića, pa do Kristijana Krajine koji u posljednje vrijeme sve češće oduševljava zadarsku publiku. 

Tu su i ostali igrači koji svojim ulogama mogu donijeti prevagu, počevši od kapetana Šime Špralje koji poput ljepila povezuje sve pojedince zadarskog rostera, a tu je i jedan Domagoj Vuković koji svojom silinom i energijom uvijek izmami aplauz s tribina. Ne zaboravimo ni možda čak i najzahvalnijeg igrača u sastavu, Mislava Brzoju, koji odrađuje toliko posla kojeg ne vide ni statistika ni prosječni gledatelj, no bez njegovog učinka, igra Zadra bi itekako patila. Još da nam je samo razbuditi pomalo usnulog Filipa Kraljevića...

Nadam se da se Toni Jelenković i Luka Tomas neće uvrijediti što ih ovdje nisam naveo, no njihovo vrijeme tek dolazi i bit će zasigurno prilike da i oni daju svoj obol igri Zadra.

Upravo zbog svih navedenih igrača, onih koji posljednjih 10 utakmica melju protivnike, izuzev Zvezde, ali i onih koji strpljivo čekaju svoju priliku, Zadar večeras zaslužuje gromoglasnu podršku s tribina. Podršku kakvu ostali klubovi mogu samo sanjati, a samo je igrači Zadra mogu doživjeti. 

Međutim, i zadarski je košarkaški puk, a ne samo igrači, zaslužio da se dvorana večeras napuni do vrha. Predugo se već kroz javnost i medije provlači teza kako je Zadar izgubio epitet grada košarke. Mada nitko nije uspio odgonetnuti kojem je gradu taj epitet pripao nakon što je Zadru oduzet, treba priznati kako takvo što nije lijepo čuti.

Zato Višnjik večeras mora 'gorjeti' kako bi se konačno začepila usta dežurnim kritičarima!

Lako je napuniti dvoranu protiv povijesnih rivala kao što su Cibona ili Crvena Zvezda, protiv uvijek atraktivnog Partizana ili protiv Šibenika, kada želja za nadglasavanjem s njihovim navijačima ponekad nadvlada ljubav prema košarci. Ajmo mi zato napuniti Višnjik večeras protiv Budućnosti i dokazati da smo još uvijek kolijevka košarke.

Dvorana Krešimira Ćosića, 18 sati, 12 zadarskih ratnika protiv Budućnosti. Treba li vam bolja pozivnica?

A što će tek biti u ponedjeljak protiv Šibenika, nakon što Tornado užga atmosferu na Forumu...


Reci što misliš!