Sport

Zadar open 2017

Saša Martinović dostigao vodeći dvojac

Saša Martinović dostigao vodeći dvojac
Robert Anić/PIXSELL

U 7. kolu tradicionalnog Međunarodnog otvorenog šahovskog turnira u Zadru na kojem u glavnoj skupini sudjeluju 54 igrača iz 16 zemalja velemajstor Ante Brkić mirno je remizirao s Ognjenom Cvitanom, ali je ostao u vodstvu jer je Poljak Piotr Nguyen pretrpio drugi uzastopni poraz od Slovaka Christophera Repke

Uz Repku, veliki korak prema vrhu napravio je i Zadranin Saša Martinović, koji je nevjerojatno lako pobijedio Turčina Isika Cana. Can je u nešto boljoj poziciji napravio "salto mortale", dao je dva topa i pješaka za damu i odjednom se našao po unakrsnom paljbom crnih figura. Na kraju je Martinović efektnom žrtvom figure izborio odlučujuću prednost. Vrijedi istaknuti i nove pobjede naših mladih nada Leona Livaića i Svena Tice.

Važniji rezultati 7. kola:

Cvitan-Brkić remi, Nguyen-Repka 0:1, Can-Martinović 0:1, Malahatko-Jovanić remi, Juhasz-Plenča Jad. remi, Anurag-Blohberger 1:0, Livaić-Reich 1:0, Tica-Cebalo 1:0, Gavrilescu-Stočko remi, Režan-Kathmale 1:0 itd.

Poredak na vrhu poslije 7. kola:

Martinović, Brkić i Repka po 5,5 bodova, Nguyen i Cvitan po 5, Can, Juhasz, Malahatko, Režan, Livaić, Jovanić, Tica, Plenča Jad., Anurag i Jakić po 4,5 boda itd.


Reci što misliš!