Sport

nogomet, serie a

Pobjede Juventusa i Crotonea, golovi Mandžukića i Budimira

Pobjede Juventusa i Crotonea, golovi Mandžukića i Budimira
Juventus FC

Talijanski nogometni prvak Juventus rutinski je odradio gostovanje u Bologni pobijedivši 3-0, a drugi pogodak na utakmici zabio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić

Juve je poveo u 27. minuti golom Miralema Pjanića, a isti je igrač u 36. minuti lijepo asistirao Mandžukiću koji je loptu primirio prsima, a potom zabio u suprotni kut vrata Antonija Mirantea. Bio je to njegov četvrti pogodak ove sezone. Za 3-0 zabio je Blaise Matuidi u 64. minuti.

Mandžukić je igrao do 76. minute, a u prvu momčad Juventusa vratio se Marko Pjaca koji se posve oporavio. Međutim, nije ulazio u igru već je utakmicu pratio s klupe za pričuve. Za domaćine je od 53. minute igrao Bruno Petković.

Pogodak je postigao i Ante Budimir u 1-0 pobjedi Crotonea protiv Chieva. Budimir je svoj peti pogodak ove sezone zabio u 34. minuti utakmice na asistenciju Arlinda Ajetija.

Fiorentina i Genoa su remizirali 0-0. Milan Badelj je igrao cijeli susret za 'viole', dok je za goste do 77. minute igrao Petar Brlek.

Sassuolo je golom Alessandra Matrija u 90. minuti na gostovanju pobijedio Sampdoriju 1-0 za koju je cijeli susret igrao Ivan Strinić. Gosti su u 82. minuti promašili jedanaesterac, a tragičar je bio Matteo Politano. 

U ranije odigranom susretu Verona je iznenađujuće pobijedila Milan 3-0. Verona je iz četiri udarca u okvir gola postigla tri pogotka, a strijelci su bili Caracciolo (24), Kean (55) i Bessa (77). Trećom ovosezonskom pobjedom Verona se privremeno izvukla iz opasne zone te je s 13 bodova na 17. mjestu. Milan je s 24 boda ostao na sedmom mjestu.

Nikola Kalinić bio je u početnoj postavi Milana, a zamijenjen je u 57. minuti. Hrvatski napadač je imao dva dobra udarca u prvom poluvremenu, ali nijedan nije završio u mreži. Milan je dvoboj završio s desetoricom igrača, jer je u završnici isključen Suso, zbog opasnog starta i prekomjerne grubosti.

U vodstvu je Napoli s 42 boda, ispred Juventusa s 41 i Intera s 40 bodova. 


Reci što misliš!