Sport

Košarka, HT Premijer liga

Naglić uoči Šibenika: Imamo obavezu prema sebi i prema našim fantastičnim navijačima

Naglić uoči Šibenika: Imamo obavezu prema sebi i prema našim fantastičnim navijačima
Bojan Bogdanić

Nakon iznimno važne pobjede protiv vodeće momčadi ABA lige podgoričke Budućnosti, košarkaši Zadra nisu imali puno vremena za odmor

Već večeras ih očekuje novi veliki ispit. U 10. kolu HT Premijer lige u Krešin dom stiže momčad Šibenika, koja do sada u hrvatskom prvenstvu nije upisala niti jedan poraz. U osam susreta upisali su isto toliko pobjeda, između ostalog i protiv Cibone. 

"Pred nama je zahtjevna utakmica. Šibenik je momčad koja je jedno od ugodnijih iznenađenja domaćeg prvenstva. Iako su ostali bez većine igrača iz prošle sezone, uspjeli su stvoriti dobru kemiju u momčadi, što pokazuje i stanje na ljestvici. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, igramo pred svojim navijačima i zanima nas isključivo pobjeda", kaže Lovre Bašić.

Nastavak dobre serije priželjkuje i jedan od najkorisnijih igrača Zadra Mislav Brzoja.

"Nikome ne priznamo da je u našoj dvorani favorit. Pobijedili smo lidera ABA lige Budućnost, a vjerujem da to možemo ponoviti i protiv Šibenika. Oni su dobra momčad s više kvalitetnih igrača poput Vitalija, Bundovića, Radovčića, Bašića... Ipak, ako budemo pravi onda sam uvjeren da će bodovi ostati na Višnjiku. Susjedski je derbi, očekujem odličnu atmosferu s tribina koja će nam biti dodatan vjetar u leđa", kaže Brzoja. 

Trener Aramis Naglić kao jednu od glavnih karika gostiju ističe svog kolegu na klupi šibenske momčadi, mladog stručnjaka Vladimira Anzulovića. 

"Momčad koja nema poraza u ligi svakako treba respektirati, kao i posao koji tamo radi trener Anzulović. Tako se i pripremamo za utakmicu, ozbiljno i motivirano. Imamo obavezu prema sebi i prema našim fantastičnim navijačima odigrati još jednu pravu utakmicu i nastaviti seriju pobjeda", poručuje Naglić. 

Utakmica se igra s početkom u 20 sati, a očekuju se pune tribine jer zadarski su navijači najavili masovno okupljanje na Forumu u 18 sati, dok na Višnjik stižu i šibenski Funcuti.


Reci što misliš!