Sport

Košarka, aba liga

Naglić: Ponosan sam na hrabrost koju pokazujemo iz utakmice u utakmicu

Naglić: Ponosan sam na hrabrost koju pokazujemo iz utakmice u utakmicu
Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon što su njegovi igrači u Zagrebu nesretno ostali bez pobjede nad Cedevitom, Aramis Naglić nije trošio riječi o sucima i njihovom utjecaju na rezultat, već je hvalio svoje igrače za sve što su prikazali svih 45 minuta utakmice

"Nije lako nešto reći nakon ovakve utakmice, no ja prije svega moram reći da sam ponosan na svoju ekipu što je još jednu utakmicu odigrala na visokoj razini timske igre, kolegijalnosti i borbenosti. Taj poraz boli, no gledat ću ga kao pobjedu jer nama puno znači odigrati protiv Cedevite ovakvu utakmicu u Zagrebu. U svlačionici smo si dali ruke. Ponosan sam na hrabrost koju pokazujemo iz utakmice u utakmicu i ovo je samo poticaj da protiv MZT-a odigramo jednu dobru utakmicu", kazao je trener Zadra nakon utakmice.

"Odlična utakmica s obje strane. Oba tima su odigrala fantastično do samog produžetka. Jedan šut je odlučio i na kraju je više sreće imala Cedevite. U svakoj utakmici se može za nečim žaliti, no ovdje je presudio jedan koš. Mi smo odigrali odličnu timsku utakmicu. Žalim jedino za pobjedom", kazao je Kristijan Krajina koji je morao ranije napustiti igru zbog pet počinjenih prekršaja.

U Cedevitinom taboru bili su zadovoljni pobjedom, ali ne i dojmom.

"Evidentno smo bili spori. Ja drugo ne mogu reći. Bili smo spori, mrtvi, no to je na neki način razumljivo i ja sam to očekivao. Ne znam što da si mislim poslije ovakve utakmice. Da sam ljut na igrače, ljut sam. No, s druge strane, ja sam mrtav umoran, a kako ne bi bili igrači. Što je najgore, u tom ritmu mi moramo sve pobijediti i nemamo pravo na kiks. Lovi hrvatsko prvenstvo, poziciju za drugi krug, prvu poziciju u ABA ligi… To je ubitačno. Svaka čast igračima da su izvukli ovu utakmicu. Igramo se vatrom već par utakmica, no na kraju nađemo neke ljude koji su raspoloženi i tako je bilo i danas", kazao je njihov trener Zdovc.

"Mislim da smo odigrali jednu od lošijih obrambenih utakmica u ovoj sezoni. Baš smo ih pustili da se razigraju i da igraju točno onako kako oni želi. Po meni smo možda više sretno nego zasluženo dobili. Međutim, već sam jednom rekao, u ovom ritmu utakmica svaka pobjeda je odlična. Ne možemo se zamarati umjetničkim dojmom, ali moramo biti svjesni da načinom kako smo igrali danas nećemo daleko stići", zaključuje strijelac posljednjeg koša na utakmici, Roko Leni Ukić.


Reci što misliš!