Sport

Košarka, HT Premijer liga

Žuta podmornica u Krešinom domu stigla do prve prvenstvene pobjede!

Žuta podmornica u Krešinom domu stigla do prve prvenstvene pobjede!
Bojan Bogdanić

Košarkaši Jazine-Arbanasa došli su do svoje prve ovosezonske pobjede u natjecanju HT Premijer lige. U 11. kolu u dvorani Krešimira Ćosića slavili su nad momčadi Ribola-Kaštela rezultatom 91:70

Očekivano. Jer ova je utakmica odavno bila označena kao ona u kojoj se bodovi na ovaj ili onaj način moraju osvojiti. A tako je i bilo.

Već od samog početka dvoboja bilo je jasno kako će domaći igrači sebi za nadolazeće blagdane pokloniti najljepši poklon, odnosno pobjedu protiv izravnih konkurenata u borbi za opstanak u društvu najboljih hrvatskih momčadi. Prva četvrtina završila je 28:14 za domaće koji su tu prednost u drugoj dionici povećali na 54:30 i već tada praktički zaključili utakmicu. Do kraja bilo je to samo odrađivanje posla za momke u žutom dresu koji su s puno emocija pred oko 150 gledatelja proslavili svoju prvu premijerligašku pobjedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač Jazine-Arbanasa Mirza Sarajlija s 34 koša, dok je kod gostiju prednjačio Dino Šipić s  13 poena. Sarajlija je na ovoj utakmici postigao 10 trica iz 15 pokušaja što je uistinu podatak vrijedan svakog divljenja. 

Jazine su se ovom pobjedom odlijepili od dna ljestvice ostavivši tamo momčad Ribola-Kaštela koja je sada i jedina bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone. Zadarski je sastav došao i na dvije pobjede zaostatka Vrijednosnicama Osijek, Alkarom i Zagrebom koji se s 3 pobjede nalaze na devetom, desetom i jedanaestom mjestu tablice. 

Vrh predvodi Cedevita bez poraza, a slijede ju Zadar i Šibenik svaki sa po jednim porazom u deset utakmica. U prvenstvu sada slijedi pauza, a prvoj utakmici u 2018. godini Jazine-Arbanasi kod kuće ugošćuju Split.

Izjave aktera pročitajte na portalu Sport 023.


Reci što misliš!