Sport

Zimsko prvenstvo Hrvatske u plivanju

Prvi individualni državni rekord za PK Zadar: Antonio Milin srušio juniorski rekord Duje Draganje!

Prvi individualni državni rekord za PK Zadar: Antonio Milin srušio juniorski rekord Duje Draganje!
Pk Zadar

Od četvrtka 21.12.do subote 23. 12. 2017. godine na Bazenima Kantrida u Rijeci održano je prvenstvo Hrvatske u plivanju u 25 m bazenu, a nastupilo je 388 plivačica i plivača iz 33 hrvatska kluba.

U jutarnjim satima plivale su se kvalifikacije a popodne su plivane finalne utrke (a i B finala) a na PH plasirali su se idući natjecatelji „Zadar“: Lea Matešić, Andrea Anna Milin, Barbara Ćustić, Nika Kotlar, Katja Čizmin, Ema Molnar, Eli Vulin, Marija Dora Bačić, Dina Tot, Antonio Milin, Filip Petani, Bruno Šarić, Lovre Marković, Marko Radović, Alan Šaponja i Božo Puhalović.

Najuspješniji plivač „Zadra“ na ovom prvenstvu je junior Antonio Milin. Njegov najveći pothvat je bilo „skidanje“ državnog rekorda u disciplini 100m mješovito gdje je srušio 16 godina star rekord Duje Draganje. Novi rekord u vremenu 54:87 vrijedi visokih 787 bodova što je ujedno i najviši broj bodova za PK Zadar ikad (do sad je rekord u broju LEN bodova držala Katja Čizmin, 752 boda).

U 4 individualna nastupa Antonio je osvojio osam zlatnih i tri srebrna odličja iz disciplina: 100 m mješovito (54,87) zlatno odličje u kategoriji seniora, u kategoriji mlađih seniora i u kategoriji juniora; na 100 m leptir (54,04) srebrno odličje u kategoriji seniora, zlatno odličje u kategoriji mlađih seniora i zlatno odličje u kategoriji juniora; na 100 m prsno (1.02,32) srebrno odličje u kategoriji ml. seniora i zlatno odličje u kategoriji juniora i na 50 m leptir (24,23) srebro u kategoriji seniora i zlato u kategoriji mlađih seniora i u kategoriji juniora.

Osvojena odličja donijela su mu naslov prvaka Hrvatske 8 puta kao i naslov viceprvaka Hrvatske tri puta.

Bruno Šarić s osvojenim srebrnim odličjem na 50 m leđno (26,67) postao je viceprvak Hrvatske u kategoriji juniora.

Filip Petani je u disciplini 200 m leđno (2.03,68) osvojio srebrno odličje u kategoriji juniora a u kategoriji mlađih seniora u istoj disciplini osvojio je brončano odličje.

Brončano odličje uzeo je i u disciplini 100 m leđno (57,51) u kategoriji juniora.

Jedino pojedinačno odličje za plivačice isplivala je Barbara Ćustić i to broncu na 50 m prsno (33,79). Svi plivači otplivali su svoje osobne rezultate.

Štafetna odličja isplivala je ekipa seniorki (Katja Čizmin, Andrea Anna Milin, Barbara Ćustić i Lea Matešić) i to: srebrno odličje na 4x100 m slobodno (4.06,71), broncu na 4x50 m slobodno (1.50,13) i brončano odličje u štafeti 4x100 m mješovito(4.41,79).

Štafeta juniora bila je srebrena na 4x50 mješovito (1:45.57; Bruno Šarić, Antonio Milin, Filip Petani i Božo Puhalović),

Osim spomenutih plivača, koji su nastupali u A finalu, u B finala ulazili su i: Lea Matešić , Andrea Anna Milin i Božo Puhalović.

Na listi uspješnosti klubova, PK Zadar opet je u najboljih 10, plivačice su na 8. a plivači na 9.mjestu. Još je jednom „PK Zadar“ pokazao pariranje s najboljima u državi a treninzi se intenzivno nastavljaju do ekipnog PH u ožujku. Treneri koji su pratili ovu uspješnu ekipu bili su Josipa Nekić,prof. i Željko Olujić,bacc.cin.

 

 

 

 


 

 


Reci što misliš!