Sport

futsal čarolija

Varoš i Zagora pobjednici zadarske Futsal čarolije

Varoš i Zagora pobjednici zadarske Futsal čarolije
Futsal Zadar

Završena je još jedna Futsal čarolija, humanitarni božićni turnir gdje je sav prihod otišao za OŠ Voštarnica. Varoš u muškoj konkurenciji i Mirlović Zagora u ženskoj su novi-stari pobjednici

U finalu ženskog dijela turnira sastale su se momčadi Donata i branitelji naslova Mirlović Zagora. Od samog početka cure iz Mirlovića preuzele su terensku inicijativu, ali nisu lako dolazile do gola Ksenije Medini. Ipak sredinom drugog dijela Mirlović je poveo preko Buge Slavice koja je dalekometnim udarcem iznenadila vratarku Medini. Nakon toga Donat je imao 2-3 izgledne prilike, ali je na vratima bila odlična Josipa Sučić. Točku na i za novo slavlje cura iz Mirlovića Zagora stavila je kapetanica Anđela Rajčić za konačnih 2:0.

Za kraj ovogodišnje Futsal Čarolije imali smo pravi šlag na tortu. U velikom finalu sastale su se zasluženo dvije najbolje momčadi Ugljan i prošlogodišnji pobjednik Varoš. Od samog starta gledali smo odličnu utakmicu s puno dinamike, a Ugljan može žaliti za propuštenim šansama, te se na poluvrijeme otišlo s nulom. Kad ne zabiješ, onda primiš tako kaže stara narodna nogometna poslovica i jeste, sredinom drugog djela Dragan Radman doveo je Varoš u vodstvo. Radost “građana” nije dugo trajala jer je Ugljan u samo dvije minute preokrenuo rezultat. Najprije je Filip Pezelj izjednačio iz slobodnog udarca, da bi nakon toga Lovre Kresović iskoristio najstrožu kaznu za vodstvo. Varoš opet okreće rezultat u svoju korist preko Tomasova i Radmana.  Ipak Ugljan se ne predaje te idući minutu izjednačuju preko odličnog Pezelja. 

Da je futsal sport u kojoj uvijek pobjeđuje Dragan Radman dokazala je i ova utakmica, još je jednom ukazao najbolji golgeter zadnjih 10 godina na zadarskoj futsal sceni za novo vodstvo. Do kraja susreta Varoš je postigla još tri pogotka preko Jurline i Tomasova za novu titulu na Futsal Čaroliji.

Prije velikog finala na centru igrališta održana je ceremonija dodjela individualnih nagrada za prošlu sezonu. Tako je najkorisnijim igračem po ocjenama struke proglašen igrač Tina Goran Burčul. Za najkorisnijeg mladog igrača izabran je Josip Jurlina iz Paklenice. Najbolji vratar po struci je očekivano vratar Varoši Rafael Baričić. Titulu najboljeg obrambenog igrača odnio je Toni Katalinić iz Tina. Tiho Knežević je drugu godinu za redom proglašen najboljim voditeljem, isto kao i što je Zdenko Bakarić drugu godinu za redom proglašen najboljim sucem.

Treće mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su igračice IPA Zadar pobjedom na Futsal Chicks, dok su u muškoj konkurenciji Jazine slavile nad Kontrol biroom.


Reci što misliš!