Sport

nogomet, serie a

Inter i Lazio odigrali bez pogodaka

Inter i Lazio odigrali bez pogodaka
AP Images

Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza, od Udinesea (1-3) i Sassuola (0-1), Inter je u derbiju 19. kola nogometnog prvenstva Italije u subotu na domaćem terenu protiv Lazija odigrao 0-0

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je odigrao cijeli susret, mogao je donijeti pobjedu Interu kada je u 30. minuti pucao pod gredu, ali je vratar Strakosha izbacio loptu u korner. Drugi hrvatski nogometaš u dresu Intera Marcelo Brozović ušao je u igru u 85. minuti.

Roma je na svom terenu protiv Sassuola odigrala samo 1-1, s tim da su domaćinima poništena dva gola nakon video asistencije, i to zbog zaleđa. Roma je povela u 31. minuti golom Pellegrinija nakon asistencija Edina Džeke, a remi Sassuolu donio je Simone Missiroli u 78. minuti.                  

Posljednjeplasirani Benevento tek je u 19. kolu upisao prvu pobjedu, svladavši Chievo 1-0. Pobjednički gol u 64. minuti zabio je 29-godišnji talijanski napadač Massimo Coda, koji je većinu karijere proveo u niželigaškim klubovima.

Bologna je kod kuće izgubila od Udinesea s 1-2, a hrvatski igrači Stipe Perica i Andrija Balić ostali su na klupi za pričuve gostiju.

Sampdoria je dobila slabašni SPAL s 2-0, a oba gola pala su u sudačkoj nadoknadi. Strijelac je bio Fabio Quagliarella (90+2pen, 90+4). Hrvatski branič Ivan Strinić odigrao je prvo poluvrijeme za Sampdoriju.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 19. kola nogometaši Fiorentine i Milana odigrali su neodlučeno 1-1 (0-0), a dvoboj je odigran na stadionu Artemio Franchi u Firenzi. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je svih 90 minuta za Fiorentinu, a ozlijeđenog Nikole Kalinića nije bilo u sastavu Milana.

Dan ranije Napoli je na gostovanju pobijedio Crotone 1-0 i osigurao jesenski naslov prvaka. Pobjednika je odlučio pogodak Mareka Hamšika u 17. minuti. Hrvatski nogometaš Marko Rog je za Napoli zaigrao posljednje dvije minute, dok je Ante Budimir odigrao cijeli susret za Crotone.

Večeras Juventus, za kojeg igraju Mandžukić i Pjaca, gostuje kod Verone.


Reci što misliš!