Sport

Nogometni mercato

Diego Costa vratio se kući u Madrid

Diego Costa vratio se kući u Madrid
José Antonio García Sirvent

Diego Costa i Vitolo predstavljeni su u Madridu kao zimska Atleticova pojačanja.

Tako se napokon završava trakavica oko Coste, koji je otvoreno govorio da želi u Atletico te si time zatvorio vrata Chelseaja i voljno žrtvovao jesenski dio sezone.

Kako prenosi Goal.com, španjolski napadač već tri mjeseca trenira s Atleticom.

"Tjelesno, u puno sam boljem stanju nego ljetos. Jedva čekam da zaigram, dugo sam čekao ovaj trenutak, dugo treniram jedino s mišlju kad ću opet zaigrati i već mi je dojadilo toliko trenirati bez utakmice", rekao je Costa, pa nastavio:

"Još kao amater, mučilo me kad gledaš utakmicu, a ne možeš igrati. Sad mi je bilo još teže. Ispali smo iz Lige prvaka, ali i dalje možemo napraviti puno ove sezone."

Što ste naučili u Chelseaju?

"Engleski jezik, nažalost, nisam. Sviđali su mi se ljudi, navijači, suigrači... puno su mi pomogli i olakšali život. Nosim samo lijepe uspomene."

Posljednja mu je utakmica za Atletico bio finale Lige prvaka, kada je ozlijeđen zaigrao jedva nekoliko minuta u porazu od Reala 4:1 nakon produžetka. Bi li ishod bio drugačiji da ste bili zdravi?

"Nikad ne znate, bio je to težak dan za sve u Atleticu, ali nema sad želje za osvetom, samo za povratkom pri vrh."

"Svjetsko prvenstvo? Najprije moram dobro igrati i zabijati za Atletico. Dobro se razumijem s Torresom, Griezmannom, Gameirom, Correom, puno je utakmica pred nama, spreman sam, dobro je da je konkurencija u napadu jaka."

Diego Costa u Atleticu je bio od 2007. do '09. bez nastupa, po posudbama, a od 2010. do '14. je u 94 nastupa skupio 43 pogotka. U Chelseaju je od 2014. odigrao 89 utakmica i zabio 52 gola.

I nije naučio engleski.


Reci što misliš!