Sport

Košarka, aba liga

Zadar s povratnikom Vladovićem 'juriša' na pobjedu u Beogradu

Zadar s povratnikom Vladovićem 'juriša' na pobjedu u Beogradu
Dino Stanin/PIXSELL

Košarkaši Zadra puni optimizma putuju u Beograd gdje ih sutra čeka ogled protiv Partizana, momčadi koja im je nanijela poraz u prvom dijelu sezone. Šanse za pobjedu Zadra dodatno rastu i zbog činjenice kako se na parket vraća dokapetan momčadi, Jakov Vladović

I dok se Zadar nalazi u sjajnoj formi, a pobjede stižu kako na domaćem terenu, tako i s gostovanja, Partizan se nalazi u maloj rezultatskoj krizi. U posljednjih 6 utakmica ABA lige upisali su tek jednu pobjedu i to protiv posljednjeplasiranog MZT-a. Ipak, trener Aramis Naglić poziva na oprez i poručuje kako se radi o nimalo bezazlenom protivniku.

"Bez obzira na njihovu nešto lošiju formu u zadnje vrijeme, i dalje su neugodan protivnik. Sada su doveli i Đorđa Gagića koji će im popraviti 'krvnu sliku' ispod koša, a tu su i dva odlična Amerikanca - Goss i Miller, te sjajni šuteri Marinković i Andrić... Jednostavno, imaju puno napadačkog talenta."

Za pobjedu u sutrašnjem dvoboju potrebno je ne ući u Partizanov šuterski 'mlin'.

"Moramo izbjeći igru na puno koševa. Svoju šansu vidimo u nešto tvrđoj igri s manje poena nego što je to bilo u prošlom susretu. Idemo u Beograd raspoloženi i mislim da se imamo pravo postaviti na jedan 'čvršći' način i tražiti tamo pobjedu jer smo odigrali nekoliko dosta dobrih gostujućih utakmica. Ali, to je ipak jedan 'vrući' teren, poslije Zadra najposjećenija momčad lige i ovo je za njih jako bitna utakmica. No, mi ćemo uzeti svaku priliku koja nam se pruži."

Posljednja utakmica ovih dvaju suparnika odigrana u Beogradu odlučena je s(p)retnim košem Lukovića u posljednjim trenucima susreta. 

"Neka nam se vrati taj nesretni koš koji smo primili u završnici utakmice, kada se lopta odbila od koljeno Robinsona i nekako došla do Lukovića koji je pogodio za njihovu pobjedu. Volio bih da ne odlučuje ta jedna lopta jer imamo se pravo nadati pobjedi."

Jedan od iskusnijih u zadarskim redovima je Ive Ivanov. Smatra kako Zadar u Beogradu uistinu može do pobjede.

"Čeka nas jako teška utakmica, ali mi idemo u Beograd na pobjedu. Protivnik ima najbolju napadačku liniju u ABA ligi i prijeti sa svih pozicija. Ali mi smo spremni, dobro igramo na gostovanjima i ne vidim razlog zašto ne bi i sutra dobro odigrali. Još bih naglasio kako s nama u Beograd putuje i Jakov Vladović koji će nam biti od velike pomoći."

Utakmica se igra sutra s početkom u 17 sati.


Reci što misliš!