Sport

Kup Krešimira Ćosića

Sonik Puntamika izborila četvrtfinale Krešinog kupa!

Sonik Puntamika izborila četvrtfinale Krešinog kupa!
KK Sonik Puntamika

Košarkaši Sonik Puntamike priredili su veliko iznenađenje u utakmici osmine finala Kupa Krešimira Ćosića pobijedivši s rezultatom 92-85 Goricu, prvoplasiranu momčad Prve košarkaške lige

Sjajni Puntamičani gotovo su cijeli susret držali pod kontrolom, a u jednom su navratu stigli i do dvoznamenkaste prednosti (19-9). Ipak, koncem druge dionice protivnik je koševima Prgometa i Mašića preuzeo vodstvo i na poluvremenu imao prednost 46-42.

Sve do sredine treće četvrtine Gorica je grčevito branila svoje vodstvo, no tricom Pešuta Puntamika je izjednačila na 59-59, a potom i povela ubačajem Ceranje. Domaćin do kraja susreta više nije ispuštao svoju prednost, a potvrda pobjede stigla je 26 sekundi pred kraj susreta kada je Jurjević ubacio za 89-80.

Gorica je u preostalom vremenu tek malo popravila dojam koševima Mašića i Petrovića, da bi konačnih 92-85 postavio Jurjević s linije slobodnih bacanja, što je označilo veliko slavlje zadarske momčadi.

Grad košarke će tako na završnici Kupa Krešimira Ćosića imati najmanje dva predstavnika budući da je KK Zadar još jučer osigurao plasman, dok je utakmica osmine finala između Jazine-Arbanasa i Cedevite upravo u tijeku.

Puntamiku su do pobjede predvodili Josip Ceranja i Mario Pešut sa po 19 koševa, 17 je dodao Dino Palčić, 16 Zvonimir Uzelac, a 12 Eddi Jurjević. Svoje prve nastupe za Puntamiku upisali su Toni Jelenković koji je stigao na posudbu iz Zadra te povratnik Roko Čiklić. 


Reci što misliš!