Sport

Nogomet

Nigerija igra protiv Engleske na Wembleyju

Nigerija igra protiv Engleske na Wembleyju
NFF

Posljednju pripremnu utakmicu uoči početka svjetskog prvenstva u Rusiji i ogleda protiv Hrvatske, nogometna reprezentacija Nigerije odigrat će 2. lipnja na Wembleyju protiv Engleske.

"Sretni smo što ćemo posljednju provjeru uoči početka SP-a imati protiv Engleske. Bit će to sjajan ispit naših ambicija," kazao je dopredsjednik Nigerijskog nogometnog saveza (NFF) Barrister Seyi Akinwunmi.

"Ovu utakmicu dogovaramo već godinu dana," dodao je Akinwunmi.

Prije SP-a Nigerijci će igrati i protiv Poljske u ožujku. Nigerija je izabrala Poljsku kao test za Hrvatsku, dok će Poljacima ogled protiv 'Super orlova' poslužiti kao test za ogled protiv Senegala u skupini H svjetskog prvenstva.

"Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu je iznimno važna. Hrvatska je za nas možda i najvažnija utakmica. Ako dobro otvorimo prvenstvo, imamo izgleda proći skupinu," kazao je nigerijski izbornik Gernot Rohr (64).

Njemački stručnjak već tjednima obilazi klubove širom Europe i razgovara s trenerima svojih igrača, a svojim zvijezdama Ahmedu Musi i Kelechiju Iheanachu je zaprijetio da neće putovati na World Cup ukoliko ne promijene klub.

Oba igrača su članovi engleskog premierligaša Leicester Cityja, međutim šest mjeseci uoči smotre u Rusiji i otvaranja protiv Hrvatske - ne igraju.

Musa je u Leicester stigao iz moskovskog CSKA u srpnju 2016. godine za klupski rekord od 20 milijuna eura. Prošle sezone je upisao 29 nastupa i postigao četiri gola, no ove sezone nije odigrao niti jednu utakmicu. Iheanachu je na King Power stadion stigao iz Manchester Cityja u kolovozu prošle godine, a upisao je samo šest nastupa i postigao jedan pogodak.

"Moj plan je na SP voditi igrače koji igraju u svojim klubovima. Bilo bi neozbiljno voditi igrače koji ne igraju," kazao je njemački stručnjak dodavši: "Jako sam tužan kad vidim da Iheanacho i Musa ne igraju u Leicesteru i situacija im je sve gora. Nadam se da će početi igrati ili otići iz toga kluba kako bi pokazali svoj igrački talent," dodao je 64-godišnji njemački stručnjak.

Nigerija će otvoriti svjetsko prvenstvo 16. lipnja u Kalinjingradu utakmicom protiv Hrvatske.


Reci što misliš!