Sport

novo priznanje

Luka Modrić izglasan u UEFA momčad godine!

Luka Modrić izglasan u UEFA momčad godine!
PIXSELL

UEFA je objavila najbolju momčad godine po izboru posjetitelja svoje službene stranice, a po drugi put svoje mjesto u njoj je našao i hrvatski kapetan Luka Modrić

Modrić je u Uefinom izboru bio i prošle godine kada je dobio najviše glasova među igračima iz vezne linije. Ovoga puta ga je za nekoliko postotaka nadmašio Kevin de Bruyne (52.2%; 416,679 glasova), ali iza Modrića (48.5%; 387,487 glasova) su ovoga puta ostali Toni Kroos (43.3%) i Eden Hazard (38%).

Ovo je bio Uefin 17. izbor momčadi godine, a najviše je ukupnih glasova dobio Sergio Ramos - 73.7%, odnosno 588,315 glasova. Na drugom mjestu po broju glasova je Marcelo (70%, odnosno 558,495 glasova), slijedi Leo Messi sa 59.8%, pa Cristiano Ronaldo sa 55.7%.

Najboljim vratarem je ponovno izabran Gianluigi Buffon (41.8% glasova), a u obrani mu društvo prave Dani Alves (42.7%) i Giorgio Chiellini (37.1%).

Modrić je tako na najbolji način započeo novu godinu, godinu koja je uslijedila nakon brojnih priznanja.

On je tijekom 2017. proglašen trećim igračem svijeta u izboru Goala, u Fifinom izboru je proglašen najboljim veznjakom, a u izboru za Ballon d'Or je završio na petom mjestu. Nedavno je u izboru čitatelja Marce izabran u najbolju Realovu postavu svih vremena, a u najbolju momčad svijeta ga je uvrstio i L'Equipe. Također, Modrić je prošlog mjeseca proglašen najboljim igračem Svjetskog klupskog prvenstva, a u istraživanju Međunarodnog instituta za nogometnu statistiku i povijest se pokazalo da je hrvatski kapetan treći najbolji kreator na svijetu.

I Edenu Hazardu i Kevinu de Bruyneu je ovo premijera u Uefinoj najboljoj momčadi, a De Bruyne je prvi igrač Cityja u povijesti koji je izabran. Buffon je najstariji igrač koji se našao u izboru, javlja Goal.


Reci što misliš!