Sport

košarka, kadetska liga

Marko Selin: Rezultat je u drugom, a stvaranje igrača za prvu momčad u prvom planu

Marko Selin: Rezultat je u drugom, a stvaranje igrača za prvu momčad u prvom planu
Željko Kapelari

Petak donosi početak Jedinstvene kadetske košarke lige u kojoj će sudjelovati deset klubova. To su Zadar, Cedevita, Cibona, Bjelovar, FSV, Dubrava, Dubrovnik, Slavonski Brod, Split i Pazin.

Početak lige pozdravljaju i u KK Zadar, trener kadetske momčadi Marko Selin veseli se ovom natjecanju.

„Veliki dobitak za sve je početak ove lige. Do sada smo to imali samo kroz filter županijskih i među županijskih natjecanja što nije baš dobro za razvoj mladih igrača. To su za nas bili poprilično lagani susreti. Sada će sudjelovati sve najbolje što Hrvatska ima, i meni kao treneru je ovo veliki motiv, stvarno sam sretan što je jedna ovakva liga ugledala svjetlo dana”.

Ukupno će se odigrati 18 kola Jedinstvene kadetske lige, a sama liga će trajati pet mjeseci. Prva četiri kluba plasirat će se na Završnicu koja će se kao i prošle godine igrati na jednom mjestu.

Odlična vijest je i ta da će klubovi koji se ne uspiju plasirati na Završnicu imati priliku kvalificirati se u Kup regija čije će se finale također odigravati na istom mjestu kao i Završnica za mlađe kategorije.

„Igrat će se dosta i to je ono što je najvažnije za te dečke. Također i mi treneri imat ćemo puno bolji uvid u kvalitetu svojih momčadi, vidjet ćemo definitivno na čemu trebamo još više raditi kako bi klub u budućnosti imao što više koristi od tih momaka kada zakorače u seniorske vode. Put je trnovit, treba ići korak po korak”.

Rezultat koji se priželjkuje.

„Razgovarao sam sa sportskim direktorom Branimirom Longinom, složili smo se da je rezultat u drugom planu. Razvoj mladih igrača je ono čemu težimo, filozofija igre u obrani i napadu mora biti prepoznatljiva a sada za koji rezultat će to biti dostatno, nije toliko bitno. Stvaranje igrača za prvu momčad je naš glavni cilj”.

Kadeti Zadra natjecanje otvaraju na svom parketu. U goste im dolazi Slavonski Brod.

„Imaju reprezentativca Rašića, riječ je o generaciji koja godinama dominira u svojoj Županiji. Favoriti jesmo ali to ne mora značiti ništa. Sve ćemo dati da natjecanje otvorimo pobjedom”.

Susret će Zadrani igrati u dvorani broj 3 na Višnjiku dok je rezervna opcija glavna dvorana Krešinog doma, piše Sport023.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti