Sport

nogomet, kup kralja

Leo Messi zamijenjen po prvi put nakon deset godina!

Leo Messi zamijenjen po prvi put nakon deset godina!
FC Barcelona

Lionel Messi zabio je dva gola u 5:0 pobjedi Barcelone protiv Celte u sinoćnjem uzvratu šesnaestine finala španjolskog kupa

U tome mu je pomogao i Jordi Alba, koji je prvi puta u karijeri sudjelovao u tri gola, s jednim zabijenim i dva namještena Leu Messiju, čime je postao igrač s najviše asistencija najboljem napadaču momčadi.

"Luksuz je igrati s Leom, on je najbolji u povijesti. Uvijek tražimo način da zajedno sudjelujemo u postizanju gola, a danas nam je to uspjelo dva puta", rekao je lijevi bek nakon sinoćnje utakmice, prenosi Goal.

Argentinac je tim učinkom samo potvrdio koliko mu leži ovo natjecanje u kojem je u posljednjih 14 utakmica sudjelovao u čak 24 pogotka! Naime, zabijao je prosječno gol po utakmici (14) i time dodao deset asistencija. 

Također, to ga je dovelo i na listu TOP 10 strijelaca u španjolskom kupu svih vremena, s ukupno 46 golova na kontu.

Utakmicu protiv Celte obilježio je još jedan zanimljiv detalj. Iako je Messi još jednom dokazao da je u top formi, navijači na Nou Campu ostali su u čudu kada ga je Ernesto Valverde u 59. minuti odlučio izvaditi iz igre (bez da je riječ o ozljedi), što se posljednji puta dogodilo - prije deset godina! 

Argentinca je u igri zamijenio Ousmane Dembele, a posljednji puta neozlijeđen je izašao iz igre 29. rujna 2007. godine u utakmici protiv Levantea. Od onda je odigrao 302 utakmice...


Reci što misliš!