Sport

Video

Košarkaši Zadra razbili Kaštela pa u završnici utakmice stali na tribinu u zaštitu Tornada

Košarkaši Zadra razbili Kaštela pa u završnici utakmice stali na tribinu u zaštitu Tornada
KK Ribola Kaštela

VIDEO - U susretu 12. kola košarkaške HT Premijer lige, košarkaši Zadra upisali su pobjedu na gostovanju kod Ribola Kaštela rezultatom 97-47. Veliku pobjedu zasjenio je incident u završnici utakmice.

Košarkaši Zadra rutinskom su igrom na gostovanju u Kaštelama upisali već svoju desetu pobjedu u prvenstvu.

Fenjeraš Ribola Kaštela i prije samog susreta okarakteriziran je kao totalni autsajder u ovom dvoboju, tako da ne čudi što je gostima ova utakmica uglavnom poslužila kao dodatno uigravanje za važan susret regionalne ABA lige protiv FMP-a u ponedjeljak. 

Domaćin je hrabro držao rezultatski priključak (15-15) do 7. minute utakmice, nakon čega gosti serijom 8-1 zaključuju prvu dionicu susreta prednošću 23-16. Zadar je dodatno u drugoj četvrtini utakmice ubacio u jednu brzinu više i do kraja prvog poluvremena izgradio prednost od 15 koševa viška, 45-30. 

Mislav Brzoja s 13 ubačenih koševa i Luka Božić koji je dodao 9, predvodili su listu strijelaca zadarske momčadi nakon prvih dvadeset minuta igre. Mandić je za Ribolu ubacio 14. 

Totalni krah domaće momčadi uslijedio je u drugom poluvremenu. Zadrani su ozbiljnije ušli u nastavak, te su treću dionicu utakmice dobili rezultatom 27-7, da bi nakon toga serijom 18-0 u prvih pet minuta posljednje četvrtine odvojili se na nestvarnu prednost od čak 53 koša viška, (90-37). 

Rezultat je to zadarske serije 45-7 u drugom poluvremenu, koju su s oduševljenjem i prigodnom bakljadom u dvorani popratili pripadnici Tornada. Nažalost, minutu prije kraja utakmice policija i redari krenuli su u obračun s navijačima, zbog čega je došlo do prekida. Igrači Zadra pošli su na tribinu i stali u zaštitu svojih navijača.

Utakmica je odigrana do kraja, konačan rezultat glasio je okruglih +50 za Zadar, 97-47. 

Aramis Naglić pružio je minutažu u utakmici svim igračima osim Prestona Knowlesa, kojeg je trener Zadra očito čuvao za sljedeću utakmicu. Zadrane je do pobjede predvodio Mislav Brzoja s 15 koševa, Luka Božić ubacio je 14 a Ive Ivanov 13. 

KK Kaštela - KK Zadar  47-97  (16-23, 14-22, 7-27, 10-25)

Kaštela - Sportska dvorana Sokolana, gledatelja: 450 

Suci: Josip Jurčević, Živko Mirilović, Ivan Šverko

KK Kaštela: Kljajić, Došen 8, Mandić 16, Roso 3, Šipić 19, Sanader, Đirlić, Mikulić 1, Pruže, Galić, Vidović

KK Zadar: Bašić 5, Ivanov 13, Krajina 4, Brzoja 15, Božić 14, Knowles, Vladović 8, Kraljević 10, Jelenković 2, Bostic 8, Vuković 12, Špralja 6

Prekrasan dan na Puntamici, petak 12. siječnja 2018.


Reci što misliš!