Sport

Košarka, HT Premijer liga

Špaleta i Marčinković 'potopili' Jazine

Špaleta i Marčinković 'potopili' Jazine
Mate Krezić

Košarkaši Splita su s više no uvjerljivih 114-62 večeras na Višnjiku savladali Jazine-Arbanase koji su tako u HT Premijer ligi ostali na učinku od samo jedne pobjede

Splićani su od prve minute dominirali parketom i sa serijom 12-0 pokazali kako ih zanima samo uvjerljiva pobjeda do koje su na koncu i došli. 

U redovima 'žute podmornice' su na traženoj razini bili tek Marin Zrnić, koji je odigrao svih 40 minuta i pritom postigao 18 koševa te Goran Fodor koji je postigao. Za nijansu lošiji je bio Anđelo Ivanov koji je cijelu utakmicu pokušavao podići tempo svoje momčadi, no jednostavno nije išlo...

U redovima Splita bilo je pak puno raspoloženih igrača, a prednjačio je Mario Špaleta s 23 koša (samo jedan promašaj iz igre!). Njemu uz bok bio je još jedan Zadranin, Pavle Marčinković s 18 ubačaja. 

Trener Luka Bujas večeras je mogao računati na tek osam igrača, a krajem prvog poluvremena je zbog lakše ozljede ostao i bez svog ponajboljeg igrača Mirze Sarajlije stoga konačni rezultat nije nikoga pretjerano iznenadio.


Reci što misliš!