Sport

Rukomet, EP 2018

Červar: Obrana zaslužna za pobjedu, Duvnjak ozlijedio list

Červar: Obrana zaslužna za pobjedu, Duvnjak ozlijedio list
Ivo Čagalj/PIXSEL

Obrana i tranzicija su najzaslužniji za našu pobjedu protiv Srbije, ali prava je šteta što se Domagoj Duvnjak ozlijedio, kazao je izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar nakon pobjede nad Srbijom (32-22) u Splitu.

"Bili smo strpljivi, jaki u obrani i to nam se isplatilo. Srbija je od samog početka zaigrala vrlo disciplinirano, mi smo to prihvatili i sačekali trenutak kada smo se uspjeli odvojiti. Pobjeda je zaslužena i vrijedna, ali to je ipak samo jedna pobjeda, prva stepenica u našem naumu", kazao je Červar, koji je kazao da Duvnjak ima ozljedom lista desne noge, koju je najbolji hrvatski igrač zaradio sredinom drugog dijela. 

Spaladium Arena, Split - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 1. kolo, Hrvatska - Srbija. EP 2018: Hrvatska - Srbija 32-22

"Pobjedu je ipak zasjenila Duvnjakova ozljeda. Radi se o listu, a koliko je teška, znat ćemo tek nakon što obavi pregled. Mi smo ga taman željeli promijeniti trenutak prije ozljede, ali od velike buke u dvorani nismo uspjeli. Valjda je tako moralo bit.

Hrvatska nakon Srbije igra u nedjelju protiv Islanda koji je s 24-22 slavio protiv Švedske.

"Za mene je pobjeda Islanda ipak iznenađenje. Igrali su puno međusobnih utakmica i Šveđani su veliku većinu dobili, pa su ih valjda podcijenili. Islanđani su se rano odvojili na veliku razliku, a Šveđani, koji su odlična reprezentacija, ali imaju problem s visinom, nisu to mogli dostići. Island je vrlo kvalitetan protivnik i morat ćemo se izuzetno dobro pripremiti za njih. Naravno, trebat će nam i podrška gledatelja kao što je to bila danas, a to znači nevjerojatna", zaključio je Červar.  


Reci što misliš!