Sport

Košarka, NBA liga

Bogdanović i njegovi Pacersi četvrti put u sezoni svladali Cleveland, Hezonja ponovo solidan

Bogdanović i njegovi Pacersi četvrti put u sezoni svladali Cleveland, Hezonja ponovo solidan
Facebook / Indiana Pacers

Iako su Cavsi imali ogromnu prednost košarkaši Indiana Pacersa i četvrti su put ove sezone svladali aktualne prvake Istoka. Iako se nije istaknuo u napadu Bojan Bogdanović odradio je dobru defenzivnu rolu na LeBronu Jamesu i društvu, a dobar je bio i Mario Hezonja u novom porazu Orlando Magica

I kad nisu Cleveland Cavaliersi bili u krizi u kakvoj se trenutno nalaze Indiana Pacersi su ih pobjeđivali pa stoga ne čudi kako su i večeras, četvrti put u četvrtom ogledu ove sezone, stigli do pobjede protiv aktualnih doprvaka. Čudi ipak ovaj poraz jer Pacersi su kriminalno loše ušli u utakmicu.

Razigrani Cavsi su na krilima LeBrona Jamesa i Kevina Lovea, kojima se ubrzo pridružio i Jose Calderon, razbili Pacerse u prvoj četvrtini. Nakon više od devet minuta prve četvrtine Indiana je upisala tek šest koševa. Uvjerljivo su grabili Cavsi prema pobjedi, imali su vodstvo 26:6 kada je niz Clevelanda prekinuo Lance Stephenson pogodivši dvicu.

Do kraja četvrtine donekle su popravili napad Pacersi, ali semafor je pokazivao vrlo neugodnih 34:12 za goste. Napad Pacersa u potpunosti je proradio u drugoj četvrtini, ali obrana je i dalje štekala. Ipak, do kraja poluvremena Pacersi su s neugodnih 51:29 stigli na puno prihvatljivijih 58:44.

Dotad poprilično nevidljivi Bojan Bogdanović probudio se u trećoj četvrtini. Odigrao je zaista sjajnu obranu na LeBronu i Loveu, a napokon je one koji su zaboravili podsjetio i da je sjajan tricaš. Pogodio je dvije trice, drugom je vratio Pacerse na samo tri poena zaostatka.

Gdje je stao sada već umorni Bojan nastavio je Lance, Stephenson je odigrao sjajnu napadačku rolu, pogodio je tricu za izjednačenje, do kraja treće četvrtine Pacersi su i poveli.

Uspio je Stephenson u obrani isprovocirati nervoznog LeBrona koji je zbog koškanja s igračem Indiane zaradio i tehničku pogrešku. U napetoj završnici upravo je LeBron koštao Cavse vjerojatne pobjede. Imali su gosti pet sekundi prije kraja loptu za posljednji napad (pri vodstvu Pacersa 96:95), LeBron je dobro zamislio ulaz pod koš, ali je nagazio liniju te su suci dosudili aut za domaćine.

Poludio je James, tražio sudačku provjeru snimke, ali i snimka je pokazala da je Kralj nagazio vanjsku liniju. Collison je s druge strane pogodio jedno slobodno bacanje, a LeBron sa zvukom sirene promašio težak šut za tricu, Pacersi slave 97:95.

Upravo je Collison predvodio Pacerse s 22 koša, Victor Oladipo dodao je 19 (šut iz igre 8/21). Sjajni Stephenson s klupe je pridodao 16 koševa i 11 skokova, s njim na parketu Pacersi su bili na +14. Sabonis je dodao 11 poena i 15 skokova. Bojan je na parketu proveo 29 minuta, upisao je tek šest koševa (0/1 za 2, 2/3 za 3), jedan skok i tri izgubljene lopte, ali je odigrao odličnu obranu u trećoj četvrtini kad su Pacersi istopili veliku prednost Cavsa i okrenuli susret u svoju korist.

LeBron je na kraju na parketu proveo 40 minuta, iz igre je šutirao 11/25 i upisao 27 koševa, osam skokova i 11 asistencija uz pet izgubljenih lopti. Love je dodao 21 koš i deset skokova, Isaiah Thomas i Dwyane Wade nisu niti ulazili na parket.

Da ga je malo više išao šut pričali bismo o novoj sjajnoj partiji Marija Hezonje, ovako možemo reći da je odigrao dobru rolu u novom porazu Orlando Magica, izgubio je Magic u gostima kod Washington Wizardsa 125:119.

Još je jednom dokazao Mario da je vjerojatno najbolji (ako ništa onda najposvećeniji) obrambeni igrač Magica, a da je pogodio dva slobodna bacanja i otvorenu tricu u završnici pričali bismo o junaku Magica.

Dugo je Orlando lovio Wizardse, a napokon ih je ulovio devet minuta prije kraja kada je Hezonja nakon lijepe finte pogodio tricu za 103:102 Magica. Imao je otvorenu tricu na 104:104, ali nije je uspio pogoditi. Razbjesnilo je to Marija, ulazio je i u rasprave sa sucima iako se ne može reći da su ga zakidali. Popravi li taj segment u igri, smanji li nervozu i razgovor sa sucima, pričat ćemo o godini njegovog ogromnog napretka.

Na kraju su Wizardsi u posljednjoj minuti prelomili utakmicu i upisali ipak zasluženu pobjedu. Raspoloženi su bili i John Wall i Bradley Beal, obojica su postigla po 30 poena, Wall je dodao devet, a Beal sedam asistencija. Dodamo li tomu još i 17 Mahinmijevih koševa s klupe, bilo je to previše za Magic.

Elfrid Payton bio je najbolji kod gostiju iz Orlanda, ubacio je 27 koševa uz osam asistencija. 23 je koša dodao Simmons, a 21 Biyombo što mu je najbolji učinak karijere. Aaron Gordon je za 14 poena potrošio čak 15 lopti. Mario je odigrao 23 minute i susret zaključio s devet koševa (2/4 za 1, 2/2 za 2, 1/5 za tri), pet skokova, asistencijom i s pet osobnih pogrešaka.

NBA rezultati:
Indiana - Cleveland 97:95
Atlanta - Brooklyn 105:110
Charlotte - Utah 99:88
Washington - Orlando 125:119


Reci što misliš!